STUDIU: Companiile vor să crească numărul de angajaţi cu 11% anul viitor

A.I.G
Miscellanea / 2 decembrie 2019

Companiile vor să crească numărul de angajaţi cu 11% anul viitor

Peste jumătate dintre companiile din ţara noastră (54%) intenţionează ca, în 2020, să crească numărul de angajaţi cu 11% în medie, potrivit Barometrului de HR realizat de PwC România, care arată că cea mai mare cerere de noi angajaţi este în sectorul IT&C, urmat de industrie, auto şi retail, informează AGERPRES.RO

Un comunicat al companiei arată că 91% dintree companiile din IT&C intenţioneză să îşI majoreze numărul de angajaţI cu 20%, în industrie şi auto, 71% dintre societăţI vor să angajeze în medie cu 6,2% mai multe persoane Astfel, 91% dintre companiile din IT&C intenţionează să majoreze numărul de angajaţi în medie cu 20% anul viitor. În industrie şi auto, 71% dintre societăţi vor să angajeze în medie cu 6,2% mai multe persoane şi 50% dintre firmele din retail au nevoie de un plus de 6,4%. Creşteri de personal au mai menţionat 40% din companiile din sectorul de servicii financiare şi 30% dintre firmele din farma.

Ionuţ Simion, country managing partner, PwC România a declarat: "Estimările noastre arată că România are nevoie de încă un milion de angajaţi, în următorii cinci ani, pentru a obţine o creştere economică medie de 3,5% anual. Aşa cum ştim, în ultimii ani, forţa de muncă a devenit mai greu de găsit, existând riscul de a limita acest potenţialul de dezvoltare a economiei"

De asemenea, sondajul indică departamentele care vor fi cel mai afectate de automatizare, în opinia respondenţilor, respectiv contabilitatea, suportul IT, zona administrativă şi cea de analiză financiară şi de business.

Potrivit Barometrului de HR, majoritatea respondenţilor se consideră pregătiţi să facă faţă deficitului forţei de muncă şi costurilor salariale pe care le implică atragerea şi creşterea numărului de angajaţi în anul 2020.

Studiul HR Barometru a fost derulat de către PwC în luna octombrie 2019, pe baza informaţiilor furnizate de 65 de companii participant, potrivit AGERPRES,RO

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb