Studiu KPMG: Companiile urmăresc stimularea creşterii prin detaşări internaţionale

Marius Constantin
Companii / 25 iunie 2015

Potrivit unui studiu KPMG, pentru companiile care urmăresc dezvoltarea pe noi pieţe este esenţial să poată transfera angajaţi la locul potrivit, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei. La nivel mondial, pentru a dezvolta afaceri în noi locaţii, există multe companii care pun în valoare cunoştinţele şi know-how-ul dezvoltat în interiorul companiei prin intermediul programelor de mobilitate internaţională.

Companiile cu programe de mobilitate internaţională bine stabilite - precum cele din SUA, Canada, Marea Britanie şi alte ţări europene - continuă să se extindă şi să îşi adapteze aceste programe pentru a face faţă nevoilor de business în continuă schimbare.

În general, 86% dintre participanţii la studiu declară că, în următorii 5 ani, numărul de detaşări internaţionale va rămâne acelaşi sau că va creşte. Procentele sunt chiar mai mari pentru organizaţiile din Europa şi cele din sectorul energetic.

Studiul relevă extinderea de către companii a varietăţii de tipuri de detaşare pentru a îmbunătăţi flexibilitatea şi adaptabilitatea acestor programe: 81% din participanţi recurg la detaşări pe termen scurt (de regulă stabilite pentru mai puţin de 12 luni; 96% recurg la detaşări pe termen lung (de regulă 1-5 ani); 47% recurg la transferuri/ detaşări pe perioadă nedeterminată.

Companiile au dificultăţi în a urmări şi a comunica eficienţa programelor de detaşare. De exemplu, 27% din participanţi nu ştiu câţi detaşaţi părăsesc compania în termen de 12 luni de la revenirea în ţara de origine, iar 31% nu ştiu motivul plecării detaşaţilor. Pe de altă parte, doar 12% dintre participanţii la studiu recunosc importanţa controlului costurilor cu mobilitatea internaţională şi asigurarea unui randament al acestor programe.

Studiul pentru anul 2015 al KPMG privind politicile şi practicile în materie de detaşări internaţionale, "Global Assignment Policies and Practices Survey 2015", analizează răspunsurile a peste 600 de persoane din întreaga lume care sunt responsabile cu sau sunt interesate de mobilitatea internaţională.

KPMG este reţeaua globală de firme de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor, desfăşurându-şi activitatea în 155 de ţări şi are 162.000 de profesionişti în firmele membre din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb