MedLife anunţă primele concluzii ale studiului privind imunizarea naturală a populaţiei pentru COVID 19, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.
Studiul a fost derulat pe un eşantion de 371 de persoane, cadre medicale şi personal auxiliar din 11 cele mai importante oraşe în care MedLife are clinici şi spitale. Subiecţii studiului sunt în proporţie de 90% cadre medicale, medici, asistenţi şi infirmieri, restul de 10% fiind reprezentat de personalul din departamentele de recepţie şi administrativ.
Capitala are cea mai mare pondere în rezultatele studiului, de cca 40%. Oraşele Arad, Braşov şi Sibiu contribuie fiecare cu o pondere de 10 - 16%, în timp ce restul personalului MedLife, testat şi intervievat provine din oraşe precum Piatra Neamţ, Brăila, Timişoara, Piteşti, Galaţi, Targovişte şi Ploieşti.
Potrivit reprezentanţilor companiei, pentru acest studiu au fost folosite succesiv 4 metode de testare: metoda moleculară RT- PCR, considerată gold standard pentru identificarea virusului SARS Cov2, testarea serologică prin metoda Chemiluminiscenţă (doi producători cu echipamente şi chituri diferite: Maglumi, respectiv Yhlo), şi prin metoda Elisa, precum şi teste rapide pentru determinarea anticorpilor de tip IgM şi IgG.
Rezultatele preliminare ale studiului derulat de MedLife arată că din cei peste 371 de subiecţi testaţi, cadre medicale şi personal auxiliar propriu, au fost identificate pozitiv prin RT PCR 4 persoane, infirmieri şi asistenţi medicali din Bucureşti şi Arad, cazurile fiind deja făcute publice de către MedLife. Cele 4 persoane detectate pozitiv prin RT PCR au fost confirmate şi prin testele serologice. În plus, au fost detectaţi anticorpi IgG numai pentru alte 1,8 % din persoane.
Mihai Marcu Preşedinte şi CEO MedLife Group, afirmă: "Numărul foarte mic de cadre medicale şi personal auxiliar infectate, confirmă încă o dată faptul că măsurile de triaj şi prevenţie epidemiologică implementate de MedLife au funcţionat. Am introdus filtrele telefonice şi cele de la intrarea în clinici, am introdus declaraţiile pe proprie răspundere, am introdus purtarea echipamentelor de protecţie de către personalul medical şi suport, am introdus testarea preventivă şi sistematică a cadrelor medicale, testarea temperaturii la intrarea în serviciu şi lista poate continua. Toate acestea ne-au ajutat să limităm la minimum numărul de persoane infectate şi să ţinem sănătos personalul medical şi auxiliar MedLife. Credem că am avut o rată de expunere foarte ridicată a personalului la infecţie, superioară populaţiei generale. Printre sutele de mii de pacienţi care ne-au trecut pragul de la debutul pandemei, am avut sute de pacienţi cu patologie respiratorie acută, dar şi zeci de pacienţi care au refuzat să semneze declaraţia pe proprie răspundere privind istoricul de călătorie sau istoricul de contacţi. Vom continua să testăm preventiv şi sistematic şi să respectăm cu stricteţe măsurile de prevenţie pentru a ne proteja colegii şi pentru a asigura pacienţilor un mediu sigur de evaluare a sănătăţii pe termen lung".
Studiul derulat de MedLife mai arată că procentul populaţiei imunizate natural pentru COVID 19 la nivelul eşantionului evaluat din diverse regiuni ale ţării este foarte mic. De asemenea, există un procent de cca 1% persoane asimptomatice care au fost identificate doar cu anticorpi IgG pozitivi, şi care la un moment dat ar fi putut fi infectaţi şi ar fi putut transmite infecţia celor din jur.
"Dat fiind numărul destul de mare de angajaţi testaţi şi buna distribuţie a lor teritorială, precum şi faptul că au avut contact social extins, respectiv au interacţionat cu membrii de familie, au mers la cumpărături pentru alimente, s-au deplasat zilnic de la serviciu acasă, o parte dintre aceştia folosind transportul în comun, arată ca profilul lor nu este total diferit de cel al unor persoane obişnuite. Prin urmare cel mai probabil, populaţia României nu are încă imunitate specifică pentru COVID 19" a mai declarat Mihai Marcu.
1. Concluzia finala e belea de belea
(mesaj trimis de Cristian în data de 25.04.2020, 13:03)
Concluzia finala e belea de belea. De unde au scos-o bai nene... ?? Au testat si ei 371 de persoane si gata?
Doamne fereste...
2. Nu ma
(mesaj trimis de Mira în data de 25.04.2020, 22:51)
Clinica privata cashu e cash
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2020, 03:22)
Nu mai ies din starea de infatuare pe bani grei!
Pentru mediul privat atitudinea este de toata jena
Asa le place lor::mult zgomot penteu nimic