STUDIU MERCURY RESEARCH Joburile dorite de studenţi: marketing şi relaţii publice

F.A.
Comunicate de presă / 14 februarie 2013

Mercury Research a lansat în a doua jumătate a anului trecut rezultatele celei de-a doua ediţii a studiului "Cei mai iubiţi angajatori din România realizat împreună cu Danone şi Inspire Business", potrivit unui comunicat de presă.

Studiul a constat în evaluarea cantitativă a 4162 de respondenţi din mediul urban şi a acoperit o plajă largă de poziţii din diverse arii profesionale şi sectoare economice. Studiul a fost elaborat împreună cu 18 manageri de HR din companii de top din România şi au fost evaluate 138 de companii.

Pe primele locuri în preferinţele studenţilor că joburi se află marketing-ul (27%) şi relaţiile publice (27%). Acestea sunt urmate de resursele umane (HR), unde 22% dintre studenţi şi-ar dori un loc de muncă în viitor.

"În acest moment, doar 6% dintre angajaţi lucrează sau au lucrat în marketing, 6% în relaţii publice şi doar 5% în HR. Paradoxal, deşi sunt la coada listei de joburi visate de studenţi, joburile în producţie/ industrial sunt primele în topul locurilor de muncă actuale (22%). Visul devine realitate numai când vine vorba de vânzări, domeniu în care în acest moment au experienţă de lucru 22% dintre angajaţi", mai arată comunicatul de presă.

"Sunt domenii care au apărut în ultimii ani, relevante pentru situaţia economică actuală, care necesită expertiză nouă, si abia acum se formează specialişti în aceste arii profesionale. În acelaşi timp, sunt domenii în care au fost preferaţi specialişti cu mai puţină experienţă în detrimentul specialiştilor cu o maturitate de lucru mai mare, din motive de eficientizare a costurilor, acesta ar putea fi cazul consultanţei. În cazul marketing-ului, angajarea de forţe proaspete poate fi explicată prin orientarea companiilor, în general, în direcţia serviciilor de marketing care a fost mai evidentă în ultimii ani, precum şi o mai mare deschidere a companiilor mici şi mijlocii către astfel de activităţi", a declarat Ioan Simu, Director General la Mercury Research.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb