STUDIU NEOMAR CONSULTING: TeraSteel - numărul 1 pe piaţa panourilor termoizolante în 2019

Comunicate de presă / 18 mai 2020

Cosmin Pătroiu

Cosmin Pătroiu

TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, a fost desemnată liderul pieţei de panouri termoizolante, cu o cotă de piaţă de 20,9%, potrivit studiului realizat de Neomar Consulting, la nivelul anului 2019, în România, arată un comunicat al companiei, remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, studiul realizat în perioada ianuarie-decembrie 2019 estimează valoarea pieţei de panouri termoizolante la 130 milioane de euro, în creştere cu 9% faţă de 2018, ca urmare a avansului luat de sectorul construcţiilor industriale. Cantitativ, piaţa de panouri termoizolante din România a depăşit 8 milioane de metri pătraţi în 2019, cu un avans de peste 13% faţă de 2018.

Cosmin Pătroiu, director general TeraSteel, a declarat: "Avem o echipă puternică şi o reţea solidă de parteneri cu care am realizat proiecte de succes. Ne-am dezvoltat constant şi oferim un portofoliu complet de soluţii, cea mai nouă fiind Lead by TeraSteel, un nou concept de hală metalică pentru clădirile viitorului.Suntem numărul 1 în România, iar asta ne arată că suntem pe drumul cel bun. Vom continua să ne facem treaba ghidându-ne după cei 4D care ne definesc: determinare, delocalizare, digitalizare şi dezvoltare."

Sursa citată menţionează că, anul trecut, TeraSteel România şi Serbia au înregistrat cea mai bună marjă de profitabilitate, dintre companiile Grupului. Cifra de afaceri a TeraSteel România şi Serbia a crescut cu 18% în 2019, la 308,8 milioane de lei, în timp ce EBITDA a înregistrat o creştere de 42% faţă de 2018, până la 37,6 milioane de lei.

În primul trimestru din 2020, TeraSteel România şi Serbia şi-au menţinut performanţele, cifra de afaceri înregistrând un avans de 24% faţă de T1 din 2019.

Produsele TeraSteel România şi Serbiasunt prezente în 25 de ţări europene, în 2019 exportul reprezentând 58% din cifra de afaceri.

Fabricile TeraSteel din România sunt situate în Parcul Industrial TeraPlast din Sărăţel, Jud. Bistriţa-Năsăud (producţie panouri termoizolante) şi în localitatea Bistriţa (fabrică de producţie profile zincate). Fabrica din Serbia este situată în oraşul Leskovac şi esteprima unitate de producţie a Grupului TeraPlast în afara României, dar şi prima unitate de producţie cu capital integral privat românesc, inaugurată în străinătate după 1990.

Anul trecut, Terasteel a lansat Lead by TeraSteel: un nou concept de hală metalică pentru clădirile viitorului, sustenabilă şi reutilizabilă. Soluţia propusă de TeraSteel este realizată din materiale de cea mai înaltă calitate şi este prietenoasă cu mediul. Beneficiarii halelor Lead by TeraSteel pot obţine certificate LEED şi BREAM - cele mai înalte certificate în domeniul sustenabilităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb