STUDIU PANEUROPEAN: Insecuritatea sau reorganizarea locului de muncă, cea mai frecventă cauză a stresului legat de muncă

F.A.
Internaţional / 8 mai 2013

Jumătate dintre lucrătorii europeni sunt de părere că stresul legat de muncă este un fenomen frecvent, iar patru din zece consideră că acesta nu este gestionat corespunzător la locul lor de muncă, arată un comunicat al Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA).

La nivel european, insecuritatea sau reorganizarea locului de muncă este considerată a fi cea mai frecventă cauză a stresului legat de muncă.

Există un grad scăzut de conştientizare privind existenţa unor programe sau politici de facilitare a continuării lucrului până la vârsta de pensionare sau după aceasta, deşi majoritatea lucrătorilor susţin introducerea unor astfel de măsuri.

Acestea sunt principalele concluzii ale celei de-a treia ediţii a anchetei de opinie paneuropene efectuate de Ipsos MORI în numele Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA).

Christa Sedlatschek, directorul EU-OSHA, a declarat: "41% dintre lucrătorii europeni afirmă că stresul legat de muncă nu este gestionat corespunzător la locul lor de muncă, 15% dintre aceştia declarând că este gestionat < absolut necorespunzător >. Ne concentrăm foarte mult asupra abordării riscurilor psihosociale la locul de muncă, de exemplu a stresului. Tema de anul viitor a campaniei noastre pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase va fi < Gestionarea stresului >. Mesajul pe care dorim să-l transmitem întreprinderilor din Europa, indiferent de dimensiunile lor sau de sectoarele în care activează, este că riscurile psihosociale pot fi abordate în acelaşi mod logic şi sistematic ca şi alte probleme de sănătate şi securitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb