STUDIU PRIVIND REDEFINIREA MODELULUI BANCAR DIN EUROPA CONTINENTALĂ Bancherii întrevăd o revigorare a pieţei de fuziuni şi achiziţii

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 decembrie 2010

Numeroase bănci întrevăd o revigorare a pieţei de fuziuni şi achiziţii iar unul dintre motoare poate fi modificarea setului de reglementări privind adecvarea capitalului care va exercita presiune asupra băncilor mai mici, potrivit unui studiu realizat de DLA Piper, care analizează opiniile liderilor europeni din sectorul bancar. "Tranziţia de la ceea ce a fost recunoscut ca fiind o piaţă de oligopol şi ostilă la un mediu mai echilibrat este bine primită de majoritatea instituţiilor", potrivit studiului.

Bancherii au subliniat că viitorul model bancar optim este definit de adoptarea unor valori care transced profitul.

Una dintre provocările cu care se confruntă băncile va fi că operaţiunile lor trebuie să fie în acord nu doar cu reglementările fiecărei pieţe naţionale în care sunt active, ci şi cu dinamica internaţională definită de cu totul alte reguli. Pentru a atinge cele două obiective, stabilitatea şi diversitatea veniturilor, aspectele de reglementare vor trebui să devină o prioritate şi să nu fie luate în calcul doar pentru conformare. Ele trebuie definite în raport cu riscurile reale şi cu nevoile comerciale pentru a evita conflictul dintre nevoile pieţei şi reglementările impuse, se mai arată în comunicatul DLA Piper.

Sectorul bancar se va orienta către un model bazat pe nevoile clienţilor, sprijinind produse mai puţin exotice şi complexe, uşor de înţeles şi utilizat. Un exerciţiu pe care va trebui să-l facă toate băncile este de a evalua produsele exis-tente şi de a decide care au cele mai mari şanse de supravieţuire şi care ar trebui eliminate din portofoliu, mai ales în contextul unui nou val de reglementări care va intra în vigoare în viitorul apropiat, potrivit studiului.

DLA Piper a realizat acest studiu pe parcursul a trei luni de zile, intervievând lideri din sectorul de business din toată Europa. Opiniile şi analizele lor reprezintă principala sursă de documentare. DLA Piper este o organizaţie internaţională cu peste 3.500 de avocaţi în 69 de birouri din 30 de ţări.

Studiul intitulat "Aftershock: five challenges for an industry in hostile territory" analizează modalitatea prin care punctele forte ale modelului bancar folosit în Europa continentală, în special structura funcţională, cultura şi viziunea managementului, sunt esenţiale în trecerea cu succes de perioadele dificile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb