Studiu Reveal: "7 din 10 români vor să reducă risipa de energie pentru a-şi optimiza costurile la utilităţi"

T.B.
Companii / 14 noiembrie 2023

Studiu Reveal: "7 din 10 români vor să reducă risipa de energie pentru a-şi optimiza costurile la utilităţi"

Reveal Marketing Research a realizat pentru România Eficientă un studiu reprezentativ la nivel naţional în rândul locuitorilor din mediul urban, pentru a afla dacă şi ce soluţii au identificat şi implementat românii pentru a eficientiza consumul de energie comparativ cu anul precedent, în contextul în care asistăm la o creştere semnificativă a preţurilor utilităţilor, se arată într-un comunicat al Reveal Marketing Research, remis redacţiei.

În percepţia românilor, eficienţa energetică este asociată în cea mai mare măsură cu costurile utilităţilor (21%), confortul personal (18%) şi sănătatea individuală (17%), informează sursa menţionată.

70% dintre români consideră că principalul avantaj al unei locuinţe eficiente energetic este economisirea prin reducerea costurilor cu energia, transmite compania.

Mai mult decât atât, comparativ cu 2022, observăm o creştere a importanţei preţului ca factor motivant pentru a economisi energie, de la 66% la 69%, într-o măsură semnificativ mai mare în cazul persoanelor mature de peste 45 ani (75%), arată datele studiului.

Şi în 2023 continuă trendul pozitiv în privinţa comportamentelor de economisire a energiei acasă, precizează sursa indicată. Cele mai frecvente acţiuni pe care le fac românii pentru a-şi reduce facturile la energie sunt stingerea luminii de fiecare dată când nu se mai află persoane în încăpere (46%) şi stingerea televizorului când nu este utilizat (37%), potrivit comunicatului.

Comparativ cu anul precedent, cresc uşor procentajele celor care declară că adoptă mereu comportamente eficiente energetic, creşterile înregistrându-se pentru toate tipurile de comportamente măsurate, conform sursei citate. De exemplu, procentul celor care sting mereu lumina când ies din încăpere creşte de la 44% la 46%, iar cei care sting mereu televizorul când nu se uită la el sunt acum 37% comparativ cu 33% în 2022, transmite compania.

De asemenea, locuirea într-o casă sau apartament termoizolat este un aspect foarte important pentru 76% dintre români, iar în ultimul an se înregistrează o creştere semnificativă a incidenţei montării de termostate pentru controlul temperaturii din locuinţe, de la 50% la 56%, se mai arată în comunicat.

Importanţa eficienţei energetice este apreciată pentru toate tipurile de clădiri, 76% dintre români precizând că este importantă creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, însă în topul clădirilor ce necesită îmbunătăţiri se află spitalele (80%) şi şcolile (78%), potrivit studiului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb