Studiu Vola.ro: Peste 64% dintre turişti români au deja planuri de călătorie pentru sezonul estival

A.F.
Companii / 17 mai 2023

Studiu Vola.ro: Peste 64% dintre turişti români au deja planuri de călătorie pentru sezonul estival

Românii se pregătesc încă de pe-acum pentru un sezon estival plin de călătorii, după cum arată cel mai recent studiu realizat de agenţia de turism online Vola.ro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, 64.5% dintre ei susţin că au planuri pentru vacanţă în următoarele 3 luni, 28.2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, în timp ce 7% îşi doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni. Altfel spus, 2023 stă sub semnul călătoriilor, mai ales că multe companii aeriene au anunţat o extindere a portofoliului de rute pentru această vară, ceea ce înseamnă că turiştii vor avea la dispoziţie numeroase opţiuni de destinaţii din care pot alege.

Ce planuri au românii pentru vara anului 2023

În ceea ce priveşte organizarea viitoarei vacanţe, 50% dintre participanţii la studiul Vola.ro spun că au ales deja destinaţia, dar nu au cumpărat biletele de avion. 30.6% dintre respondenţi nu au nimic planificat încă, pe când 17.2% susţin că întreaga lor vacanţă este deja achitată şi planificată.

De asemenea, 55.9% îşi doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, semn că excursiile scurte în Europa, de 3-5 zile, încă sunt în topul preferinţelor români. La polul opus, 40.9% dintre respondenţi au votat opţiunea unui concediu prelungit. Cât despre luna aleasă pentru vacanţă, septembrie este luna preferată de călătorie a românilor (29.6% dintre respondenţi au ales această opţiune), mai ales că, în mod tradiţional, preţurile sunt reduse la finalul sezonului estival. Iunie este luna mai puţin preferată, cu 19.9% dintre voturi, în timp ce iulie şi august îşi împart aproape în mod egal restul procentelor.

În ceea ce priveşte destinaţiile pentru această vară, destinaţiile europene rămân şi anul acesta în topul preferinţelor românilor (78% dintre turişti spun că vor alege din nou destinaţiile europene în acest sezon). Există, însă, un interes crescut şi pentru zonele non-europene: 14.7% dintre respondenţi vor să-şi petreacă vacanţa în afara continentului, ţări precum Israel, Iordania, Emiratele Arabe, Thailanda, Mexic fiind opţiuni populare în rândul românilor. Bineînţeles, nici România nu a fost uitată: 7.3% dintre români vor alege destinaţiile interne pentru concediul de vară.

Cum îşi organizează românii călătoriile în 2023: buget, transport, planificare

Studiul Vola.ro a scos la iveală şi câteva criterii de care ţin cont românii atunci când îşi plănuiesc vacanţa. De exemplu, aceştia preferă să îşi rezerve concediul cu mai mult de o lună înainte (60.2%) sau cu o lună înainte (24.5%). Pentru cei care aleg să rezerve din timp vacanţa, avantajul este că se pot bucura de preţuri mai bune la biletele de avion, dar şi de o varietate mai mare privind destinaţiile din care pot alege.

În ceea ce priveşte organizarea propriu-zisă, 56.7% dintre respondenţi îşi rezervă vacanţa prin intermediul site-urilor de booking, 30.1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct la compania aeriană sau la hotel), iar 13.2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenţie de turism pentru un pachet complet de transport + cazare.

Atunci când vine vorba despre factorii pe care îi iau în considerare când aleg destinaţia de vacanţă, criteriile votate de români sunt următoarele: să găsească preţuri avantajoase la biletele de avion (44.6%), să fie o destinaţie în care nu au mai fost (38.4%), să ajungă repede, cu zbor direct (16.4%).

La capitolul buget alocat pentru biletele de avion, majoritatea voturilor au mers către două opţiuni: 53% dintre respondenţi sunt dispuşi să cheltuiască între 100 şi 300 de euro pentru ele, iar 36% dintre ei îşi doresc preţuri sub 100 de euro. Mai mult decât atât, avionul rămâne mijlocul de transport preferat de români pentru călătoriile din această vară (votat de 88.7% dintre respondenţi). Prin urmare, principala recomandare Vola.ro este achiziţionarea din timp a biletelor de avion, mai ales că preţul lor tinde să urce rapid în lunile de vară ca urmare a cererii mari. Companiile aeriene ştiu că în lunile de vară se călătoreşte cel mai mult, astfel că tarifele biletelor sunt mai mari decât în alte sezoane.

Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte compania în care vor călători, respondenţii au ales variante multiple: 53% dintre participanţi spun că vor merge în vacanţă alături de partener/ă, 48.9% vor călători cu familia, 28% merg cu prietenii, iar 10.8% au ales opţiunea de a călători şi singuri.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb