SUA acuză armata Chinei de spionaj informatic

A.C.
Internaţional #Securitate Cibernetică / 19 mai 2014

SUA acuză membrii ai armatei chineze de furtul prin atacuri cibernetice a unor secrete comerciale de la companii americane, potrivit oficialilor guvernamentali, acesta fiind primul caz în care administraţia de la Washington scoate în evidenţă persoane din cadrul unui stat pentru astfel de acţiuni, transmite Financial Times.

Statele Unite consideră de mai bine de un an dacă să urmărească penal oficiali străini pentru furt informatic comercial şi guvernamental de la americani, pentru a mări potenţialul cost a unor astfel de atacuri.

Divizia de securitate a Departamentului naţional al Justiţiei a studiat aspectul, dacă să urmărească astfel de cazuri împotriva oficialilor străini, din 2012, pregătind procurori asupra metodelor de procedură în astfel de acuzări.

Anunţul aşteptat din partea Procurorului General, Eric Holder, marchează o escaladare substanţială în eforturile americane de a ameliora cazurile în care, potrivit SUA, a avut loc furt la nivel industrial de informaţii comerciale şi tehnologie de către armata şi serviciile de informare ale Chinei.

Potrivit afirmaţiilor din partea SUA, companiile sale s-au aflat în centrul unui număr tot mai mare de atacuri din afara ţării asupra afacerilor locale şi reţelelor de calculatoare guvernamentale. Principala sursă a atacurilor în anii recenţi a fost China şi grupuri care au fost asociate cu aramata chineză.

Însă, în timp ce cazurile erau sub investigare, autorităţile de la Washington au fost acuzate la rândul lor că se angajează în spionaj commercial ca urmare a unui lung şir de documente divulgate de fostul furnizor de informaţii, Edward Snowden.

James Lewis, din partea Centrului de Studii Strategice şi Internaţionale din Washington, a spus că guvernul american s-a chinuit în a încerca să găsească companii care erau dispuse să facă declaraţii publice privind dovezi că acestea ar fi fost atacate iar tehnologia ar fi fost furată.

"Multinaţionalele şi companiile care au multe afaceri în China nu erau dispuse să divulge informaţii", a declarat Lewis.

"Fie că este o întreprindere de stat sau o întreprindere sprijinită de acesta în China, dacă poţi să îţi dai seama şi să arăţi că au comis infracţiunea, căutarea răspunderii companiilor înseamnă că acestea nu pot face afaceri în SUA sau în Europa", a mai declarat Lewis.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb