SUA, cel mai mare producător de energie nucleară din lume

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 19 aprilie 2024

SUA, cel mai mare producător de energie nucleară din lume

English Version

Totuşi, energia nucleară reprezintă doar o cincime din energia electrică generată de SUA, în timp ce, în Franţa, proporţia este de 60%

Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au doborât recent un record într-un experiment de fuziune nucleară - timp de 48 de secunde au menţinut o temperatură de şapte ori mai mare decât cea a nucleului solar.

Dar, generarea de energie viabilă din punct de vedere comercial din fuziunea nucleară rămâne, totuşi, mai mult un SF (science fiction) decât realitate, conform visualcapitalist.com, care aduce în atenţie un clasament al producătorilor de energie nucleară din lume, bazându-se pe datele Institutului de Energie Nucleară, actualizate în august 2022.

Potrivit sursei citate, producţia de profil din SUA, de 772 TWh, este de peste două ori mai mare decât cantitatea produsă de China, care se situează pe locul al doilea în clasament, cu 383 TWh. Urmează Franţa, cu 363 TWh, Rusia - cu 208 TWh, Coreea de Sud - cu 150 TWh, Canada - cu 87 TWh, Ucraina - cu 81 TWh, Germania - cu 65 TWh.

Totalul global se ridică la 2.653 TWh.

SUA realizează 29% din producţia globală de energie nucleară, China şi Franţa - 14% fiecare, Rusia - 8%, Coreea de Sud - 6%, Canada şi Ucraina, 3% fiecare.

Cu toate acestea, energia nucleară reprezintă doar o cincime din energia electrică generată de SUA. Acest lucru este în contrast cu situaţia din Franţa, care generează 60% din electricitate în centrale nucleare.

De menţionat că, în ultimul deceniu, China şi-a crescut rapid capacităţile de energie nucleară. Între 2016 şi 2021, de exemplu, ţara asiatică şi-a majorat ponderea în producţia globală de energie nucleară de la mai puţin de 10% la peste 14%, depăşind Franţa, care a trecut pe locul al treilea, de pe locul al doilea.

La polul opus, cota Regatului Unit a scăzut la 2% în aceeaşi perioadă de timp.

În acelaşi timp, Ucraina s-a bazat în mare măsură pe energia nucleară pentru a-şi alimenta reţeaua de electricitate. În martie 2022, însă, a pierdut accesul la centrala nucleară de la Zaporojie, după ce forţele ruse au preluat controlul asupra instalaţiei. Cu şase reactoare de 1.000 MW, centrala este una dintre cele mai mari din Europa. În prezent, aceasta nu produce energie şi a fost ţinta unor recente atacuri cu drone.

Investiţiile Chinei în energia nucleară au crescut la un nivel maxim de 94,9 miliarde de yuani (13,1 miliarde de dolari) în 2023, în condiţiile în care ţara îşi continuă eforturile către decarbonizarea sistemului său de generare a energiei electrice, anunţă caixinglobal.com.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La competentele si experienta americana pe energie nucleara, mai ales in agentia supervizare, spune mult ca nu au aprobat SMR Nuscale! Apoi au amanat pina in 2030, sa asteptam si noi pina atunci!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb