SUA îngrijorate de evoluţiile privind statul de drept din România

P.E.
Internaţional / 11 ianuarie 2019

SUA îngrijorate de evoluţiile privind statul de drept din România

Secretarul de stat adjunct pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA, David Hale, a afirmat ieri seară că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis şi vicepremierului Ana Birchall îngrijorările Statelor Unite generate de evoluţiile recente din România privind statul de drept şi politicile fiscale adoptate în decembrie.

"Am transmis preşedintelui Iohannis, vicepremierului Ana Birchall şi domnului Aurescu îngrijorările noastre cu privire la evoluţiile recente din România privind statul de drept şi cu privire la politicile fiscale adoptate în decembrie, care pot avea un impact negativ asupra economiei şi a mediului investiţional. Continuăm să îndemnăm oficialităţile să respingă orice propuneri de amnistie sau orice alte măsuri care ar periclita progresul extraordinar realizat în ultimii 30 de ani spre o mai mare securitate, prosperitate şi democraţie", a precizat el, într-o declaraţie de presă.

Hale a adăugat că România are o viziune strategică "impresionantă" pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"România îşi va asuma un rol conducător în dezbaterile intra-UE pe teme importante precum securitatea energetică şi cooperare sporită în domeniul apărării. Aceste teme sunt importante şi pentru Statele Unite şi am avut un schimb de opinii productiv cu omologi din cadrul UE", a declarat el.

David Hale a menţionat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, având de asemenea o întâlnire cu vicepremierul Ana Birchall.

"Am discutat despre ampla cooperare pe care America şi România o au în atât de multe domenii, în special în domeniile securităţii şi apărării, energiei şi comerţului. Am discutat noi idei de consolidare a Parteneriatului strategic SUA - România, pe care ambele părţi îl preţuiesc. Le-am mulţumit liderilor români pentru angajamentul lor faţă de îndeplinirea responsabilităţilor României în NATO, inclusiv alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. Exemplul României are un rol considerabil în încurajarea altor membri NATO să facă ceea ce este corect şi să îşi crească şi ei contribuţiile", a precizat el.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Și Romania este îngrijorată de politicile lui Trump, dar nu se implica în acțiunile președinției SUA.

    1. Și românii sunt îngrijorați de evoluția Securității ceaușiste. Nici nu poate fi vorba de stat de drept în România.

      Administrația americana nu e plina de penali și infractori de drept comun ca cea româneasca!

      Administrația americană e plină de gâște servitoare pentru deep state.

      Taci mai! Suntem cu coada sus pana ne scad ratingul agentiile de rating: sa vezi dupa aia cum vom sta cu mana intinsa la dobanzi mai putin groaznice la bondurile de stat, ca altfel nu avem cum sa platim salariile bugetarilor...

    Si noi suntem ingrijorati ca au ales un presedinte dubios care are pe mana butonul nuclear. Sa-si faca gardurile si sa-si cam vada de problemele lor. Nu dam sfaturi lui Trump cat de inalt sa fie gardul si cand sa-si retraga oamenii din Siria si cum sa-si demita toti colaboratorii. Daca nu era Rusia asta nu pupa un mandat. De toata jena ca Rusia sa puna presedinte in America.

    1. La ce ura au oamenii de rand fata de imigranti (nu vedetele de la Hollyood), Trump are toate sansele la un nou mandat.

    Sa nu uitam un lucru: Cine de cine are nevoie. mai mult. ???In viata aceasta politico/economica ...... TOTUL se castiga prin diplomatie nu prin mitocania celor aflati (din nefericire) la Guvernare.Din aceasta cauza suntem la COADA..UE.

    1. Bine, suntem la coada UE din cauza Securității care fură tot de 30 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb