SUA: S&P 500, Dow avansează odată cu proiectul de lege din Senat

A.B.
Internaţional / 8 martie 2021

S&P 500, Dow avansează odată cu proiectul de lege din Senat

S&P 500 şi Dow au urcat luni, conduse de acţiuni pregătite să beneficieze cel mai mult de o revenire economică, deoarece Senatul SUA a trecut de ajutorul de ajutor COVID-19 de 1,9 trilioane de dolari, în timp ce acţiunile grele legate de tehnologie au oscilat între câştiguri şi pierderi, transmite Reuters.

Preşedintele Joe Biden a spus că speră la trecerea rapidă a pachetului revizuit de ajutor pentru coronavirus de către Camera Reprezentanţilor, astfel încât să poată semna acest lucru şi să trimită 1.400 de dolari plăţi directe americanilor.

Perspectivele unei cheltuieli guvernamentale mai mari şi a unei creşteri economice mai rapide au stârnit temerile privind o creştere a inflaţiei, ceea ce a dus la randamentul de 10 ani al Trezoreriei la maxime de aproape un an.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat totuşi că pachetul va alimenta o recuperare "foarte puternică" a SUA şi nu se aştepta ca economia să fie prea fierbinte din cauza cheltuielilor crescute.

Dow a fost la mai puţin de 100 de puncte sub recordul său de închidere maxim. Sectorul materialelor s-a apropiat de un vârf din toate timpurile, în timp ce industria şi sectorul financiar au atins niveluri record. Doar sectorul tehnologic era în roşu.

"Aceasta este o piaţă ideală pentru comercianţi, cu anumite sectoare şi acţiuni individuale care au performanţe mai bune decât piaţa mai largă, deoarece investitorii aleg şi aleg acţiuni individuale care vor funcţiona mai bine pe măsură ce economia se redeschide", a declarat Anthony Denier, director executiv al platformei de tranzacţionare Webull.

Majoritatea acţiunilor legate de tehnologie, inclusiv Apple Inc, Microsoft Corp, Tesla Inc şi Amazon.com Inc, au reluat o scădere din ultimele trei săptămâni cu privire la temerile unor rate mai mari ale dobânzii, după recenta creştere a randamentelor obligaţiunilor americane.

Acţiunile tehnologice sunt deosebit de sensibile la creşterea randamentelor, deoarece valoarea lor se bazează puternic pe câştigurile din viitor, care sunt actualizate mai profund atunci când randamentele obligaţiunilor cresc.

Indicele de creştere Russell 1000, care include stocurile de tehnologie, a scăzut cu aproximativ 0,4%, depăşind o creştere de 1,3% pentru indicele său de valoare de contrapartidă, care constă din stocuri ciclice, cum ar fi financiar şi energie.

La 11:47 AM ET, media industrială Dow Jones a crescut cu 419,45 puncte, sau 1,33%, la 31,917,43, S&P 500 a câştigat 18,75 puncte, sau 0,49%, la 3,860,69, iar Nasdaq Composite a pierdut 80,27 puncte, sau 0,63%, la 12,838,36 .

Băncile au adăugat aproximativ 0,8%, deoarece randamentul la nota de referinţă de 10 ani s-a situat aproape de maximul de 13 luni, în timp ce companiile aeriene au crescut cu aproximativ 5%.

Indicatorul de frică de pe Wall Street a atins aproape 25 de puncte. [S.U.A/]

Walt Disney Co a sărit cu aproximativ 4,5%, deoarece oficialii din domeniul sănătăţii din California au stabilit noi reguli care ar permite Disneyland şi alte parcuri tematice, stadioane şi locuri de divertisment în aer liber să se redeschidă încă din 1 aprilie.

GameStop Corp a crescut cu aproximativ 30% după ce compania a declarat că l-a apelat pe acţionarul Ryan Cohen pentru a conduce o tranziţie către o afacere de comerţ electronic.

Problemele avansate au depăşit numărul declinatorilor pentru un raport 1,9 la 1 pe NYSE şi un raport 1,5 la 1 pe Nasdaq.

S&P 500 a înregistrat 105 noi maxime de 52 de săptămâni şi nici un nou minim, în timp ce Nasdaq a înregistrat 407 de noi maxime şi 32 de minime noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb