SUA se pregătesc să impună un tarif de import de 200% pe aluminiul fabricat în Rusia

G.D.
Internaţional / 7 februarie 2023

SUA se pregătesc să impună un tarif de import de 200% pe aluminiul fabricat în Rusia

Statele Unite se pregătesc să impună un tarif de import de 200% pe aluminiul fabricat în Rusia, cel mai devreme săptămâna aceasta, în timp ce Washingtonul încearcă să crească presiunile asupra Moscovei în legătură cu invazia sa din Ucraina, transmite Bloomberg, conform News.ro.

Metalul rusesc a fost, de asemenea, vizat de Statele Unite, după ce a fost aruncat de Moscova pe piaţa americană la preţ mic, dăunând companiilor americane, se arată în articolul care citează persoane familiare cu chestiunea.

Măsura a fost luată în considerare de luni de zile.

Reuters a scris în octombrie anul trecut că administraţia Biden analizează restricţii asupra importurilor de aluminiu rusesc ca răspuns la escaladarea militară a Moscovei în Ucraina.

Casa Albă a refuzat să comenteze articolul Bloomberg, care a citat persoane familiare cu planurile.

Purtătorii de cuvânt ai Biroului Reprezentantului pentru Comerţ al SUA şi ai Departamentului pentru Comerţ al SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Această din urmă agenţie este responsabilă de investigarea cazurilor de antidumping şi antisubvenţie şi, în septembrie 2021, a impus un tarif de 62,2% la importurile de folie de aluminiu rusească, după ce a stabilit că era vândută sub valoarea justă.

Preţurile aluminiului au crescut anul trecut, împreună cu alte mărfuri exportate de Rusia, preţurile contractelor pe termen de trei luni ale Bursei de Metale din Londra atingând în martie un record de peste 4.073 dolari pe tonă.

Ulterior preţurile au scăzut semnificativ, până la un interval probabil de aproximativ 2.441 dolari până la 2.500 dolari pe tonă în această săptămână.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bravoooo... sa vedeti voi inflatie in SUA la bauturile carbogazoase, bere ... toate imbuteliate in aluminiu. Inca 20-30% crestere a preturilor.

     

    Dar ce mai putem spune... administratia americana este realmente disperata. Nimic nu functioneaza. Pe front armata ucrainiana care este una proxy a NATO pierde valuri umane, peste 100 000 de ucisi (a spus Ursula presedinta comisiei). 

    Iar pe plan economic, Fondul Monetar International, o institutie eminamente americana cu sediul la Washington a turnat multa apa rece pe capetele proaste ale administratiei Biden, Blinken si Nuland, in raportul din 31 ian 2023 sustinand ca Rusia va avea crestere economica in 2023 si in 2024. Iar cum a fost reflectat raportul FMI in presa britanica si americana. Sky news spune ca Rusia va avea crestere economica mai buna decat cea a Marii Britanii. Iar MSN spune ca si America va avea o crestere economica inferioara celei a Rusiei. 

     

    Sky News: "IMF explains forecast for UK economy and why it will lag behind Russia in 2023 The IMF says that this year the UK economy will fare worse than any other country in the developed world. Tuesday 31 January 2023"  

     

    MSN: "However, the IMF predicted that Russian GDP would rebound slightly in 2023 to 0.3 percent growth, and in 2024, the Russian economy is predicted to grow by 2.1 percent. 

    That's higher than the IMF's projection for the United States, which it said would see only 1 percent GDP growth that year, and down fr om a predicted 1.4 percent in 2023, and the 2 percent the U.S. enjoyed in 2022."  

    1. UK nu e colhoz sovietic să raporteze vânare de vânt. Rușii fac foamea și construiesc bule de săpun în timp ce PIB-ul Rusiei crește. :)

      Creste doar in statisticile de tip comunist!

      la noi cum e cu pib ul?

      daca ai deficit de peste 30 miliarde eur,e bine ca iti creste pib ul prin supraindatorare? 

      daca ai gandi tarile ca o firma sanatoasa sau falimentara,sanatoase sunt tarile nordice ,Germania,Benelux ,Elvetia si Franta asa si asa! 

      restul tarilor Occidentale in frunte cu Sua =FALIMENT!!!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb