SUA sprijină nu doar Nabucco, ci întreg coridorul energetic sudic

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 decembrie 2010

Reprezentantul SUA pe probleme de energie în Eurasia, Richard Morningstar, a desfăşurat, săptămâ-na aceasta, o vizită la Moscova. El a declarat, citat de ziarului rus "Kommersant", că, în timpul Administraţiei Obama, Washingtonul va conlucra activ cu Moscova în domeniul diplomaţiei energetice. "Trăim într-o lume în schimbare, iar pieţele energetice se schimbă şi ele. O influenţă foarte mare asupra acestui domeniu a exercitat criza financiară mondială. Toate acestea ne oferă posibilitatea să vorbim deschis unul cu altul, să discutăm cum va evolua cooperarea noastră în domeniul energetic", a subliniat Morningstar, citat de Agerpres.

Întrebat de "Kommersant" des-pre modul în care cooperarea energetică ruso-americană se potriveşte cu promovarea proiectului Nabucco, concurent direct al proiectului South Stream promovat de Moscova, Morningstar a ţinut să sublinieze că SUA sprijină nu doar Nabucco, ci întreg coridorul energetic sudic - o amplă reţea de gazoducte, ce urmează să livreze gaz din Caucaz şi din Asia Centrală prin Turcia spre Europa.

"Nabucco este un proiect bun, dar nu este singurul. Mai există, de exemplu, proiectul Interconnector, care leagă Turcia cu Grecia şi Italia", a mai spus reprezentantul SUA pentru energie. În afară de aceasta, Washingtonul consideră că pentru Europa este mai important să-şi perfecţioneze infrastructura pentru trans-portarea gazului, decât să-şi lanseze toate forţele în construcţia de noi gazoducte.

Potrivit lui Morningstar, companiile europene ar trebui să ia o decizie comercială referitor la care dintre proiectele coridorului sudic este mai fundamentat şi mai întemeiat. ""Noi am preferat tocmai Nabucco, însă nu este o certitudine că acesta va fi realizat primul. În orice caz, primul gazoduct va transporta o cantitate nu atât de mare de gaz, însă el ar trebui să aibă un potenţial de extindere, în cazul în care volumul de livrări din această regiune se va mări. Iar acest lucru se va întâmpla neapărat", îşi exprimă convingerea Morningstar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb