SUBIECTE BACALAUREAT 2021: Nu vor fi subiecte capcană, nivel de dificultate va fi mediu

D.Ţ.
Miscellanea / 28 iunie 2021

Nu vor fi subiecte capcană, nivel de dificultate va fi mediu

Nu vor fi subiecte capcană la examenul de bacalaureat 2021 care începe luni cu proba scrisă la limba şi literatura română. Este ceea ce a promis ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El a spus, duminică seara, că experţii ministerului vor verifica în noaptea dinaintea fiecărui examen ca subiectele şi baremele de corectare să fie clare. Totodată, ministrul educaţiei a dat asigurări că subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate, relatează Digi24.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat: "Programa de examen a fost adaptată la specificul acestui an şcolar şi în fiecare noapte/dimineaţă dinaintea examenelor, împreună cu colegii din comisia naţională de evaluare pentru fiecare disciplină, vor fi extrase, apoi verificate şi reverificate subiectele, baremul de corectură, toate aceste lucruri, pentru a face tot posibilul în vederea unei promovări cât mai ridicate, fără să coborâm gradul de dificultate al subiectelor, dar insistând pe formularea clară a acestor subiecte, care să fie adecvate pregătirii elevilor pentru examenul de bacalaureat".

Ministrul a mai preciza: "Nu accept sub nicio formă formulări de tip capacană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru examenul naţional. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor! Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învăţământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din Educaţie, profesorii, în ultimă instanţă, dar nicidecum elevii. Nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susţin examenul de bacalaureat".

Ministrul educaţiei a atras atenţia că în sălile de examen elevii nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care să permită conectarea la internet. Este o regulă foarte clară şi nerespectarea ei duce la eliminarea din examen a candidatului.

Odată ajunşi în această situaţie, nu există posibilitatea recunoaşterii în sesiunile următoare a notelor de la probele eventual promovate anterior şi de asemenea, aceşti elevi eliminaţi din examen nu se mai pot înscrie la următoarele două sesiuni de bacalaureat, a reamintit ministrul educaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb