Subminarea dominaţiei mondiale americane: Xi Jinping viziteaza Europa, China cumpără frenetic aur

M.S.
Politică / 5 mai

Subminarea dominaţiei mondiale americane: Xi Jinping viziteaza Europa, China cumpără frenetic aur

Consumatorii chinezi, speculatorii şi chiar Banca Centrală a Chinei investesc în aur ca să-şi diversifice rezervele şi să-şi reducă dependenţa de dolarul american. Cererea crescândă de aur din China a dus la atingerea unor preţuri record pe piaţa globală a metalului preţios.

Pe de altă parte, preşedintele Xi Jinping întreprinde, în Europa, prima sa vizită pe continent în ultimii cinci ani. Acest turneu include opriri în Franţa, Serbia şi Ungaria-ţări deschise către influenţa Chinei şi dornice să întărească legăturile economice cu Beijingul.Xi urmăreşte să consolideze prezenţa Chinei în Europa şi să slăbească legăturile continentului cu Statele Unite.

Cele doua acţiuni au un scop comun: în timp ce investeşte în aur pentru a-şi proteja rezervele şi pentru a-şi reduce dependenţa de dolarul american, China îşi exercită, de asemenea, influenţa în Europa, încercând să apropie ţările de Beijing şi să ofere o alternativă la hegemonia SUA. Prin aceste eforturi corelate, China se poziţionează ca un jucător cheie în noua ordine mondială şi încearcă să creeze un echilibru mai favorabil pentru propria sa agendă economică şi diplomatică.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Si cand a vizitat SUA, de au ascuns aia boschetarii din San Franciso, care era scopu?

    Le merge rău chinezilor. Economia comunistă e pe butuci și acum caută cumpărători.

    Vrea să deschidă și piața auto europeană pt chinezării.

    1. Ce prostii poti debita,

      de ce nu comentezi la un ziar de kan-kan 

      Au supraproductie si stocuri… au si bursa foarte ieftina … asta sperie pe moment investitorii… interesant e ca “investitorii” se sperie la decompresari de PEruri reale si CAPreturi reale… dar nu se sperie cand ele se compreseaza… hmmmm…?!

      interesant… 

      Structura piramidei populatiei a Chinei cu suprad capacitati productie imi aduce aminte de o alta economie in trecut laudata.. numita Japonia… 

      Exonomiatii cresesc amarnic cand compara nominal pe tara si nu impartit la populatie… in cazul Chine prea multa lauda de Rezerve Dolari si Achizitii Aur… iar impartit la nr de populatie nu se poate numii “mare economie”… este adevarat ca monopolistii Comunisti au facut destula avere din aceasta intermediere cu USA si Europa.. in timp ce Chinezul de rand mai putin… asemanator cu Rusia la vanzari de resurse monopolizate de Cartel post comunist.. 

      s c c r e t 

    Numai sa nu uitam, ca ursuletul panda ii ajuta pe orci!

    banca centrala cumpara mereu aur in paralel cu cetatenii… vedeti perioada romaniei 2000-2008 cu bnr achizitie aur pana in bula si dupa crash… iar in slump inca continua sa creasca nominal pana in 2012… cu slumpul NET creditului LCU si urmat de crash aur si start executari NPLuri…

    Chinezii cumpara… aurul e in contango… daca publicati cv publicati cu date corecte si complete nu … fanteziste sau fragmente… ce pot pune o afirmatie sau postare intr-un avantaj speculativ pt unii… 

    La noi banca centrala e net vanzatoare…. 

    Iar in china oricum e problema si cu aur impartit la nr populatie… care inca e mic.. 

    Cand Cumperi Aur speculezi ca moneda interna cade mai grav si aurul ramane international mai sus fata de moneda… speculezi ca in caz de crize moneda internationala se poate devaloriza in DXY (cos valutar) dar intarii in grame aur… si deci poti co stata ca bunurile interne se pot scumpii in pret cantitate aur sau in pret moneda internationala scumpita in gram aur (ori moneda interna cazuta mai mult fata de moneda externa in gram aur si rezulta net importuri mai scumpe in valutar sau grame aur)… 

    Chinezii cumpara AUR cand tre sa cumpere IMOBIliare… dar ce sa ii faci cu turma… o manipulezi une ai treaba cu ea.. iti faci treaba cu ea… o tunzi si dupa … aia e … 

    AURul… de cand au fost noile BANCI Centrale i fiintate … a tot crescut in timp peste pretul “marfurilor” bunurilor… chiar daca periodic unele bunuri se rebalonau in aur… cadeau dupa mai grav iar in pret aur.. 

    Am zis sa verific iar… aurul ajustat la inflatie e tot in slump… dar am vazut ca in unele piete inca unele bunuri sunt in crah sau slump in pret aur… 

    Vedeti banca turca… ce a cumparat aur si in bula trecuta si in bula actuala… ca dupa sa vanda din detineri… ca forma de plata sau garantare in noi conturi SDRCuri…(drepturi speciale de retragere noi currency -credite internationale)… 

    Cand cumperi aur nu inseamna ca iti reduci dependenta de dolar ci ca speculezi ca aur in dolari se va balona… adica pe romanestei… China speculeaza cu capitalul lor din cauza supraproductiei interne si cacalau de stocuri… iar surplusul momentan de lichiditate in loc sa asimileze stocurile interne la o constanta sanatoasa pentru economia lor… aleg calea externului (banii) tot speculativ sau in panica… ingreunand simultan rezolvarea crize interne de accesibilitate si absorbtie stocuri execesiv livrate… ceea ce normal ar trebuii transpuse in preturi reale stagnate ori deflate in timp ce masa monetara tre sa creasca… doar ca … daca le cresc si NPLurile treaba se ingreuneaza… penteu ca se creeaza o bucla deflationista intre swapuri repo/revers repo si bonduri si poate propaga money currency deflation cu tot cu money new creation…. ce nu reusesc sa curga in economia reala la o viteza constanta pentru a salta caderea… 

    si deci poate aurul sa stea in varf intern in nominal alte active in crah… lichiditate in crah… dupa aur crash decompresare piata credit si active revenire in nominal si deschidere acces cresit … figurand un nou net credit LCU boom in piata… 

    Sa nu uitam ca deflatia “reala” este intotdeauna anuntata de deflatia “rentsurilor” din piata … si deci de aici banca centrala chineza are o dilema mare… daca lasa accesul mai mare la absorbire stocuri imo poate propaga deflatia rensurilor si inflatia bunurilor de export… lovind mai tare in industria interna… daca tine creditul blocat pentru populatia interna atunci forteaza o parte din populatie sa gaseasca solutii de a culege valuta externa… si cum sa culegi cu cont curent semiliberalizat valuta externa…?! cumperi aur financiar in Dolari… dar vinzi intern o poveste populatiei interne… panica d populatia intern ca vine sfarsitul lumii si asa populatia isi consuma speculativ banii pe aur atunci cand ar trebuii sa ii cheltuie pe alte active/bunuri/valori interne… pentru ca in acest moment China (populatia de rand) nu are nevoie de AUR… are nevoie sa absoarba stocurile excesive livrate …si sa isi curete toxicitatile de pe balantele bancilor comerciale… - patania asta imi aduce aminte de o veche patanie in romania; populatie prostita sa cumpere aur in panica ca dupa sa constate in adevarata depresie (declansata cu lag) ca sunt fortati sa isi vanda aurul din dulap sau de la saltele….. iar cand se propaga marea reducere sa constatam ca populatia ca majoritate nu mai avea aur la purtator sa poata pune mana pe mocaielile din piata… 

    NU fa ce face turma! 

    Si daca vezi o “turma” incearca sa le intelegi fenomenul migrator si sa observi pradatorii de pe traseu… 

    NU spun sa nu “investesti” in AUR sau etc… ci sa intelegi mai bine rapoartele de schimb si “sxump sau ieftin” dintre ele… 

    EX de vizualizare pe ro: cartof sarit de la 0,8 lei la 3-4-5 lei… aur de la 200 la 345 lei… ce s-a scumpit mai mult? 

    venituri salarii in aur de la 19 grame la 16 grame la cati cartofi cumpara aur la 200 lei cu venit la 19 grame si cati cartofi cumpara aur cu 345 lei cu venit la 16 grame? 

    venit salarii in aur 3 grame aur … bicicleta 20 grame aur… venit salariu 16 grame aur bicicleta 10 grame aur… care raport e mai ieftin care e mai scump? 

    daca veniturile salarii cresc de la 3 grame la 19 grame si aur de la 140 la 220 lei… ce e mai acump ce e mai ieftin…?! 

    daca veniturile cad de la 19 la 16 si aur de la 220 la 345 lei… ce s-a scumpir ce s-a ieftinit?! - ce tre sa cumperi ce tre sa vinzi?! si cand tre sa cumperi ca asigurare cand tre sa vinzi?! 

    s c c r e t 

    1. Din 2000 incoace performanta aurului e jalnica, minus 12% ajustat cu inflatia. Nici petrolul nu sta mai bine. Singurul asset castigator sunt stocks tehnologie deoarece acolo se creeaza valoarea adaugata long term.

      Da....dar când se va lua curentul...aurul rămâne! Nu ruginește, nu ia foc!

      Hârtia ia foc sau o mănâncă șoarecii! 

      Ne întoarcem în timp...asculta bine!!!

      Va trai doar cel ce știe sa supraviețuiască! 

      Analizele economiștilor zic ca aurul de Crăciun e 3000 usd uncia...o părere?

      si atunci imo so venituri in crash pret aur!

      si deci ajungi tot la ecuatiile mele din ex coment… partea de jos… 

      tine de fiecare sa isi faca raportul de schimb.. scump sau ieftin din ce iese in ce intra… 

      plus ca si PErul istoric sp500 arata ca va cobora in fata la cote joase lumesti… fie de tip inflationist fie de tip deflationist… analizand datoriile in crestere pe glob vad presiune deflationista in crestere di restrangeri artificiale… pana cand datoria plesneste si suceste balianele de credit spre scadere si economie spre crestere recuperand lipsurile si capacitatile restranse din pista - adica formari de noi forme productii consum pe distrucerile vechi din varful datoriilor ca procent din pib..  

      s c c r e t 

      pe termen scurt e posibil de crack up boom..

      long vad aur crash pe alt platou… ex bun vezi istoric aur usd… sau lira uk aur… sau jpy aur… 

      in jpy cu deflatie aur nominal a reusit sa stea mai sus fata de rentsurile reale prabusite… 

      problema la care inca nu au raspuns economistii e ca aurul e in contango; petrol contango; cupru contango; uraniu contango… ma apuca rasul cand vad postari cu rusia “ suparata” pe usa si etc uraniu nu mai vinde… ceea ce surprinzator reflecra si contangoul firmat di rezultatul ce urmeaza… dar naratiunile astea dau bine in presa.  

      eu vad in realitate o debalansare globala la marfuri si tipuri productie… cat si debalsnsare la producatori net si consumatori… 

      s c c r e t 

      intotdeauna lucrurile “ ieftine” sau valuarea se va apropia de pret in vremuri “nefavorabile”..

      Sunt perioade economice cand activele sau / si bunurile au o Valuare Mare si un pret mic sau o valuare mica si un pret mare. 

      Buffett & Munger aveau perstective putin diferite; unul fata de pret altul fata de valuare.. caci periodic ele se misca diferit in economii / piete! unde fie cumparai premium de valuare mare cu pret mic sau premium de valuare muca cu pret mare. 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb