SUCEALĂ ÎN PNL: Liberalii nu mai contestă Legea bugetului la CCR

(C.D.)
Ziarul BURSA #Politică / 24 februarie 2009

Presedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa va depune plângeri la Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaţilor împotriva modalităţii de dezbatere a Legii Bugetului.

Presedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa va depune plângeri la Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaţilor împotriva modalităţii de dezbatere a Legii Bugetului.

Preşedintele PNL, Călin Po­pescu Tăriceanu, a anunţat, ieri, la finalul şedinţei Biroului Politic Central că formaţiunea sa nu va depune nicio contestataţie la Curtea Constituţională a României (CCR) împotriva Legii bugetului, adoptată recent de către Parlament.

Liderul liberal este unul din criticii cei mai vehemenţi ai actualei construcţii bugatere. Tăriceanu a afirmat zilele trecute că proiectul de buget adoptat de către Parlament nu are nimic în comun cu promisiunile electorale ale actualei guvernări şi nici cu bugetele anterioare ale ţării.

În opinia sa, bugetul, pe care nu l-a votat, este unul nerealist şi nu este susţinut de un plan anticriză.

Cu toate că au renunţat la ideea de a contesta legea bugetului la CCR, liberalii au precizat că vor depune o serie de plângeri la Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaţilor în legătură cu modul în care s-au derulat lucrările la dezbaterea bugetului.

"Am hotărât, în final, să nu facem o întâmpinare la Curtea Constituţională pe buget pentru că ne dăm seama că un astfel de demers ar prelungi durata de punere în execuţie a acestuia, cu consecinţe defavorabile asupra diferiţilor ordonatori de credit şi, nu în ultimul rând, asupra administraţiilor locale", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit Agerpres, liderul liberal a criticat şi prestaţia vicepreşedinţilor democrat-liberali ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, în privinţa amendamentelor propuse de liberali, dar respinse, la Legea bugetului.

Călin Popescu Tăriceanu a apreciat că toate amendamentele PNL erau foarte utile pentru comunităţile respective şi a cricitat "opacitatea completă" a actualei majorităţi în a accepta punctul de vedere al opoziţiei.

"Dezbaterile poate nu au fost atât de lungi cât ar trebui, astfel, s-au înregistrat încălcări de procedură în derularea lor de către cei doi vicepreşedinţi ai Senatului şi ai Camerei Deputaţilor membri ai PD-L", a spus Tăriceanu.

Pe de altă parte, liderul PNL a dezminţit informaţiile vehiculate privind un posibil aranjament între parlamentarii liberali şi cei ai guvernării, în privinţa amendamentelor.

"Am remarcat că, din păcate, amendamentele noastre au fost respinse in corpore şi niciunul dintre colegii mei nu ar fi gândit măcar să facă vreun aranjament de acest gen, individual", a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele PNL a menţionat că parlamentarii săi nu au făcut niciun aranjament cu colegii lor social-democraţi sau pedelişti.

Viitoarea rectificare bugetară, negativă

Deputatul liberal Bogdan Ţîmpău susţine că viitoarea rectificare a bugetului de stat va fi una negativă din cauză că, în primele două luni ale acestui an, nivelul încasărilor este mai mic decât cel preconizat. În opinia sa, corecţia va avea loc cel mai probabil în lunile aprilie-mai.

Liberalul a precizat că nivelul încasărilor bugetare, în primele două luni, este de 60-70% din estimări, din cauză că multe societăţi au dificultăţi la plata taxelor şi impozitelor.

Ţimpău a apreciat că legea bugetului de stat pe anul 2009 este una nerealistă ce va duce la accentuarea recesiunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb