Suciu, DEER: "Vorbim de digitalizare şi automatizare, dar ele vin la pachet cu atacurile cibernetice"

T.B.
Macroeconomie / 24 noiembrie 2023

Suciu, DEER: "Vorbim de digitalizare şi automatizare, dar ele vin la pachet cu atacurile cibernetice"

Digitalizarea şi automatizarea vin la pachet cu atacurile cibernetice, atacuri care s-au diversificat şi care ne pun în dificultate şi care îşi găsesc destinatarii în zonele cu cele mai mari riscuri, cum este zona de distribuţie energie electrică, a declarat, vineri, Mihaela Suciu, directorul general al Distribuţie Energiei Electrică România, conform agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Este un subiect foarte important în piaţă. Vorbim de digitalizare şi automatizare, dar digitalizarea şi automatizarea vin la pachet cu atacurile cibernetice, atacuri care s-au diversificat, atacuri care ne pun în dificultate şi care îşi găsesc destinatarii în zonele cu cele mai mari riscuri, cum este zona de distribuţie energie electrică. Şi pentru că misiunea noastră, a distribuitorilor, este să asigurăm continuitatea în alimentarea cu energie electrică, este clar că avem şi misiunea de a identifica soluţiile pentru a asigura siguranţa in alimentarea cu energie şi continuitatea", a spus Suciu, la Forumul de Securitate Cibernetică în Energie.

Ea a subliniat că forumul a fost organizat pentru că DEER a identificat nevoia de a creşte securitatea cibernetică, care a apărut din cauza unei probleme pe care a avut-o compania şi care a dus la nevoia de a fi identificate soluţii mult mai bune decât cele pe care le are până acum, potrivit sursei indicate.

Conform agerpres, Suciu a precizat, "Am vorbit cu colegii mei, ne-am gândit ce să facem pentru că era clar că aveam nevoie de soluţii şi soluţia - temporară, este adevărat - a fost organizarea unui forum, pentru că în acest forum am invitat actori din piaţa de cyber security şi piaţa de energie care, cu siguranţă, ne vor da soluţiile. Aşteptările noastre sunt ca, la finalul acestui Forum, să plecăm de aici atât noi, DEER, cât şi ceilalţi colegi din piaţa de energie, cu soluţii pe care le putem aplica. Ne dorim cade la acest Forum, atât cei care sunt aici, din motive de necesitate, de a identifica soluţii, cât şi cei care vin să ne ofere soluţiile, să plecăm câştigători", a mai afirmat Mihaela Suciu.

Distribuţie Energie Electrică România organizează, vineri şi sâmbătă, la Cluj Napoca, Forumul de Securitate Cibernetică în Energie, care îşi propune să reunească toţi actorii importanţi din Energie şi Tehnologia Informaţiei, transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu numai dar.. exista ceva informatii neverificate ca baietii de la OpenAI au creat si antrenat un model LLM care sparge criptarea din banci ca pe nuci. Ori, daca banii nu mai sunt in singuranta in banci, existand masinarii AI care sparg criptarea avansata fara a avea nevoie de chei, un crah bancar major e previzibil cat de curand.

    1. La mine in sat, batrinii, spunea "spargem ca pe buci". Deci nimic nou sub soare.

      Doar in Uniunea Sovietica banii si bancile era in siguranta. De fapt, si in Italia lui Mussolini. Sau Germania lui Hitler. Ca de Tovarasul... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb