Sulfina Barbu: "Guvernul intenţionează să introducă pe ascuns noi taxe"

Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2015

Vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu acuză Guvernul Ponta că ar intenţiona să introducă "pe ascuns" noi taxe, care vor duce la creşterea preţurilor la carburanţi, la unele medicamente, la alcool şi la reciclarea deşeurilor din România.

Domnia sa a declarat, ieri, într-o conferinţă: "Tragem un semnal de alarmă cu privire la intenţia Guvernului de a introduce pe ascuns noi taxe periculoase pentru economia României. Cu alte cuvinte, noi spunem că Guvernul Ponta nu joacă corect cartea relaxării fiscale, concret fiind vorba despre o Ordonanţă de Guvern pentru modificarea Ordonanţei 196/2005 privind fondul pentru mediu. Modificarea acestei Ordonanţe va duce la scumpirea benzinei, motorinei, va scumpi reciclarea deşeurilor în România, va scumpi depozitarea deşeurilor în România, va scumpi şi diverse băuturi alcoolice".

Potrivit Mediafax, vicepreşedintele PNL consideră că, ascunse în legislaţia privind fondul pentru mediu, noile taxe sunt, de fapt, surse de bani pentru bugetul de stat, fondurile fiind necesare avalanşei de cheltuieli publice promise de premierul Ponta.

Sulfina Barbu a explicat cum se măreşte preţul carburanţilor: "Este propusă o taxă de 2% din valoarea substanţelor periculoase pentru mediu, iar primele pe lista acestor substanţe periculoase sunt hidrocarburile. Această taxă mai scumpeşte şi anumite medicamente folosite în spitale. Ea se aplică şi derivaţilor halogenaţi, adică, printe altele, anestezicelor generale folosite în spitale, iar astăzi Ministerul Sănătăţii ne spune că medicamentele se ieftinesc. O altă substanţă periculoasă din grupa alcoolilor aflată pe listă este etanolul care se regăseşte în vin, în fabricarea unor anestezice locale".

Conform sursei citate, se introduce o dublă taxare a deşeurilor nereciclate cu suma de 2 lei pe kilogram atât pentru producător, importator, dar taxa va fi plătită şi de către organizaţiile care au preluat responsabilitatea reciclării, lucru despre care spune că va duce la scăderea dramatică a cantităţii de deşeuri selectate şi reciclate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cat de prosti trebuie sa fie portocalii care sa puna botul la o astfel de mizerie? Daca s-ar pune o taxa de 100% pe deseuri, per ansamblu taxele vor fi mult mai mici decat din timpul TVA-ului lui Boc. PDL a fost cel mai eficient grup de crima organizata si ii banuiesc ca au dus TVA la 24% doar pentru a fura mai mult. (TVA-ul, pe vremea PDL era o cale de a lua pur si simplu bani din buget cand portocalii aveau nevoie). Probabil ca Sulfina are vreun interes in zona deseurilor nerecuperabile, a gropilor de gunoi pentru ca altfel, nu ar ridica astfel de problema.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb