Sulfina Barbu spune că taxa auto este discriminatorie, deşi a susţinut-o ca ministru

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 2 mai 2007

Democrata Sulfina Barbu susţine că Executivul ar trebui să returneze banii proveniţi de la cei care au plătit deja taxa de primă înmatriculare, deşi în timpul mandatului său de ministru al mediului a sprijinit această măsură ca instrument de mediu.

Potrivit unui comunicat al Partidului Democrat remis, vineri, agenţiei NewsIn, fostul ministru al mediului şi gospodăririi apelor, Sulfina Barbu, susţine că "modificarea taxei de primă înmatriculare nu elimină caracterul discriminatoriu al acestei măsuri, atâta timp cât Guvernul nu va returna banii celor care au plătit-o deja".

"Guvernul român ar trebui, măcar în ceasul al 12-lea, să înveţe din exemplul Poloniei şi Ungariei, care au avut asemenea taxe discriminatorii şi au ajuns să returneze banii în urma unor acţiuni în faţa instanţelor europene", se mai arată în comunicat.

De asemenea, Sulfina Barbu consideră că sumele provenite din taxa auto ar trebui virate direct la Fondul pentru Mediu, în vederea susţinerii proiectelor privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. "Proiectele prioritare, in acest sens, sunt continuarea înnoirii parcului auto - aşa-numitul program "Rabla", ecologizarea gropilor de gunoi şi retehnologizarea centralelor termice la nivel local. Din păcate, de la începutul anului şi până la momentul când am predat mandatul, de la Ministerul Finanţelor nu a venit către Ministerul Mediului niciun euro din fondurile provenite din taxa de prima înmatriculare", mai precizează comunicatul.

În calitate de ministru al mediului, Sulfina Barbu, declara, la sfârşitul lunii februarie: "Susţin astfel de măsuri pentru protecţia mediului, cum este taxa de primă înmatriculare, aflată pe agenda ministerului încă din 2005. Cred că este o măsură care vine în sprijinul mediului din perspectiva reducerii poluării".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb