Summit CEEP în Bucureşti despre preţurile energiei din Europa

V.B.
Companii #Energie / 24 aprilie 2014

Central Europe Energy Partners (CEEP), o asociaţie de întreprinderi şi organizaţii din Europa Centrală care colaborează cu Uniunea Europeană, organizează mâine în Capitală Energy Summit "29 +1", despre preţurile şi costurile energiei din Europa, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Summit-ul are loc sub auspiciile premierului Victor Ponta şi ale ministrului delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu. La eveniment, este aşteptat comisarul european pentru energie, Günther Oettinger.

Din 2012, CEEP organizează, în capitalele din Europa Centrală, reuniuni anuale ale celor mai mari 29 de companii din sectorul energetic din Europa Centrală cu comisarul Oettinger. Evenimentele sunt dedicate oamenilor de afaceri din 11 ţări din regiune.

Pawe³ Olechnowicz, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Central Europe Energy Partners, a declarat: "Formula pentru < 29 +1 > a fost deja testată cu succes la Budapesta şi Vilnius. Pe baza acestor reuniuni, CEEP a pregătit memorandumurile speciale, care au fost foarte apreciate de către comisarii UE. Scopul principal al acestor reuniuni, precum şi al celor viitoare este de a se asigura că societăţile din sectorul energetic din Europa Centrală vorbesc la Bruxelles cu o singură voce. Aceasta este singura cale prin care putem construi o piaţă energetică europeană comună şi creşte potenţialul economic al regiunii noastre".

"Pentru a satisface orientările de politică energetică pentru anul 2020, Europa Centrală trebuie să investească 400-460 miliarde de EUR în generarea şi transmiterea eficientă de energie electrică. Aceasta reprezintă o cheltuială uriaşă. Costurile ei vor avea un efect major asupra preţului energiei electrice şi îl vor împinge dramatic în sus. Diversele estimări prevăd că preţurile energiei electrice pentru clienţii industriali din UE11 ar putea creşte între 40 şi 60%, iar acest lucru, fără îndoială, va avea de asemenea un impact asupra consumatorilor individuali", mai transmit reprezentanţii CEEP.

Central Europe Energy Partners consider că politica de coeziune UE nu funcţionează suficient de bine. Decalajul dintre PIB-ul în UE-15 şi în UE-11 a rămas aproape la fel în ultimii zece ani. Conform statisticilor, în anul 2012, PIB-ul pe cap de locuitor din UE-15 era de trei ori mai mare decât în UE-11. În cazuri extreme, diferenţa decalajului ajunge la 1:16 (Luxemburg şi Bulgaria).

Pentru a inversa această tendinţă, ţările din Europa Centrală trebuie să îşi dezvolte industria eficient şi consecvent, creând eficace locuri de muncă. În acest scop, ele au nevoie de energie ieftină, generată, în principal, din surse interne.

"Reindustrializarea, utilizarea optimă a materiilor prime indigene şi energia ieftină nu mai constituie provocări ale viitorului. Avem nevoie de o decizie acum, înainte de a fi prea târziu. Nimeni nu se îndoieşte că UE îşi pierde rapid avantajul competitiv, nu numai vis-à-vis de Asia, dar, de asemenea, vis-à-vis de Statele Unite ale Americii. Revigorarea investiţiilor industriale în SUA este, mai presus de toate, o consecinţă a revoluţiei ce se desfăşoară local, legată de producţia tot mai mare de petrol brut şi de gaze naturale din surse neconvenţionale", se mai arată în comunicat.

Luna iunie 2014 marchează cea de-a patra aniversare a înfiinţării Central Europe Energy Partners (CEEP). Obiectivul său principal, ca primă organizaţie de acest gen din regiune care reprezintă interesele sectorului energetic al Europei Centrale (inclusiv cărbune, petrol, energii regenerabile, reţele electrice, etc.), este să promoveze integrarea cu politicile comune ale UE şi, totodată, securitatea în sectorul energetic. În prezent, CEEP este format din 22 de companii din Republica Cehă, Lituania, Polonia, România şi Slovacia, care angajează peste 300 de mii de persoane şi care are o cifră de afaceri anuală consolidată de 42 de miliarde de euro.

Reprezentanţii asociaţiei participă regulat la consultări cu instituţiile UE pe tema celor mai importante iniţiative legislative în domeniul energiei din UE.

Principala sarcină a CEEP în anul 2014 va fi să continue promovarea şi să faciliteze integrarea sectorului energetic din Europa Centrală în cadrul politicii privind energia şi clima UE. În sprijinul deplin al obiectivelor UE 20-20-20, asociaţia va continua, de asemenea, să reprezinte interesele Europei Centrale în UE. CEEP urmăreşte protecţia climei, dezvoltarea durabilă şi politicile de securitate în sectorul energetic din Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb