SUMMIT G20 Barroso: UE nu ia lecţii de la G20

Adelina Dabu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iunie 2012

Barroso: UE nu ia lecţii de la G20

Uniunea Europeană nu vrea să primească lecţii despre democraţie sau despre ce măsuri să ia în zona euro, de la partenerii din G20, a declarat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene (CE), în prima zi a summitului G20, din Mexic. El a răspuns astfel acuzelor cu privire la ritmul lent cu care se iau deciziile în zona euro, motivând că acest lucru este cauzat de faptul că statele membre sunt democraţii, " ceea ce nu se poate spune despre toţi membrii G20".

"Criza nu îşi are originea în Europa, criza îşi are originea în America de Nord. Şi mulţi din sistemul nostru financiar au fost contaminaţi de practicile neortodoxe din anumite sectoare ale pieţei financiare", a răspuns Barroso, citat de Euobserver, la o întrebare a presei privitoare la motivele pentru care Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să ajute Europa. Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, a adăugat: "Noi trebuie să corectăm dezechilibrele interne, aşa cum multe alte state trebuie să-şi corecteze uriaşele dezechilibre externe".

Pe fondul temerilor că o criză prelungită în zona euro ar putea aduce economia globală în pragul unei noi recesiuni, cei doi lideri europeni au solicitat celor mai puternice economii din lume să contribuie la majorarea resurselor Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi au reiterat faptul că Europa doreşte să colaboreze în continuare cu alte state pentru stimularea creşterii economice.

Conform draftului declaraţiei finale vehiculat în presa internaţională, liderii G20 au ajuns la un acord cu privire la angajamentul faţă de luarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea integrităţii şi stabilităţii zonei euro, inclusiv formarea unei uniuni bancare, şi au pus accent pe stimularea creşterii economice şi a creării de noi locuri de muncă.

Majorare cu 456 miliarde dolari a resurselor FMI

Christine Lagarde, directorul FMI, anunţă că statele şi-au luat angajamente ferme de majorare, în valoare de 456 milioane dolari, a resurselor la dispoziţia Fondului, cu 26 miliarde peste targetul stabilit în aprilie. Printre contributorii importanţi se numără ţările din grupul BRICS, în timp ce SUA a refuzat să contribuie. China s-a angajat să contribuie cu 43 miliarde dolari, Brazilia, Rusia şi India cu câte 10 miliarde fiecare, şi Africa de Sud cu 2 miliarde, potrivit Le Monde.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb