ZIARUL BURSA

20 iunie 2012
Ediţia din 15.08.2024
Ministrul Lucian Isar a deschis, pe 17 mai, şedinţa de tranzacţionare la Bursa din Londra, dar a ratat ocazia să o deschidă şi pe cea a Bursei de Valori Bucureşti...

HIDROELECTRICA Insolvenţa consolidează neîncrederea investitorilor

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 20 iunie 2012

UPDATE: Reacţia Hidrosind 

În sedinţa de astăzi de la Tribunalul Bucureşti, Hidrosind, în calitate de acţionar indirect al Hidroelectrica prin acţiunile deţinute la Fondul Proprietatea, a depus cerere de intervenţie împotriva cererii de intrare în insolvenţă a societăţii înaintată de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica, arată un comunicat remis redacţiei.

Hidrosind mai precizează că judecatorul Moldovan Mircea a respins cererea de intervenţie pe motiv că nu poate fi formulată pe procedura necontencioasă, fără a pune însă cererea în discuţia părţilor, conform procedurii. Din această cauză, a fost depusă o cerere de recuzare a judecătorului respectiv, pentru ante-pronunţare, şi plângere la Preşedintele Tribunalului, pentru încălcarea drepturilor procedurale.

Hidrosind si Hidroelectrica se afla în proces cu Guvernul României, privind datoriile neplătite către Administraţia Naţională Apele Romane, în valoare de 200 milioane lei, fiind atacată legalitatea HG 1202 / 2010 prin care se măreşte de 4 ori redevenţă la apa uzinată.

Presa nu este a patra putere în stat

Presa nu este a patra putere în stat

MAKEMedia-Advertising / 20 iunie 2012

Presa nu poate fi nicidecum înjosită la rangul de "a patra putere în stat", deoarece funcţionează pentru informarea cetăţenilor şi cristalizarea opiniei publice pe baza căreia poporul adoptă decizii, ca manifestare a puterii sale; puterea poporului este singura putere politică, într-un regim care chiar aşa se şi numeşte: "puterea poporului" - , pentru a cărei garantare a fost concepută fragmentarea puterilor statului.

Cristian Duţescu

ÎN CONEXIUNE CU INSOLVENŢA "HIDROELECTRICA" Avocatul Duţescu cere investigarea unui posibil abuz de piaţă legat de FP

A.A.Piaţa de Capital / 20 iunie 2012

SCA Duţescu şi Asociaţii a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să iniţieze, în regim de urgenţă, o investigaţie referitoare la posibila săvârşire a unor fapte din sfera abuzului de piaţă, cu privire la acţiunile emise de Fondul Proprietatea S.A., de către persoane care au cunoscut informaţia introducerii de către Hidroelectrica S.A. în data de 15.06.2012 a cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă, potrivit unui comunicat de presă.

Hidroelectrica - o bolboroseală fără înţeles

Hidroelectrica - o bolboroseală fără înţeles

EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 20 iunie 2012

Intrarea în insolvenţă a celui mai mare producător de electricitate din ţara noastră, care urma să fie prima companie cu management privat şi să-şi listeze o parte din acţiuni la BVB, a pus pe jar, de două zile, întreaga presă, care primeşte informaţii controversate din diverse părţi.

Plagiatul, între sport naţional şi diversiune

Plagiatul, între sport naţional şi diversiune

D.N.Politică / 20 iunie 2012

Acuzaţiile de plagiat reprezintă cea mai nouă armă în luptele politice autohtone. În ultimele şase luni, numeroşi miniştri au fost acuzaţi că s-au folosit de munca altor persoane în articole ştiinţifice sau teze de doctorat, fără să recunoască acest lucru ori să-i informeze pe aceştia din urmă.

Posibila renegociere a acordului de sprijin al Greciei impulsionează euro

ALINA VASIESCUJurnal de criză / 20 iunie 2012

Spania a vândut obligaţiuni peste ţinta maximă propusă  

Auditul privind sectorul bancar spaniol, amânat

Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele internaţionale, în raport cu dolarul, după ce un oficial al Uniunii Europene a declarat, în condiţii de anonimitate, că va fi luată în calcul o modalitate politic acceptabilă de renegociere a condiţiilor acordului de salvare a Greciei.

Depozitele încep să revină în băncile greceşti

V.R.Jurnal de criză / 20 iunie 2012

Depozitele încep să revină în băncile greceşti după victoria conservatorilor în alegerile din 17 iunie, în condiţiile în care acest rezultat a redus temerile că ţara ar putea să iasă din zona euro, spun surse bancare citate de presa străină.

Cipru are opţiuni pentru finanţarea băncilor

V.R.Jurnal de criză / 20 iunie 2012

Cipru încă are opţiuni accesibile pentru găsirea urgentă a banilor necesari recapitalizării băncilor, fie prin fondul de salvare al UE, fie printr-un împrumut bilateral, a declarat, ieri, ministrul cipriot de Finanţe, Vassos Shiarly.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Optimism la bursele europene

BURSELE DIN LUME Optimism la bursele europene

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 iunie 2012

Acţiunile societăţilor listate în Europa au urmat un curs ascendent ieri, în condiţiile în care Grecia făcea progrese în eforturile de formare a guvernului, iar Spania a vândut obligaţiuni conform ţintelor avute în vedere.

Dicţionar de idei simple

Cornel CodiţăEditorial / 20 iunie 2012

Cornel Codiţă

După ce zice cu năduf, "Neică, aşa nu mai merge...", fiecare întreabă, ba-n drepta, ba-n stînga, după preferinţe politice sau după ocazie: "Ei, şi-acum, ce facem? Toţi critică şi nici unul nu vine c-o idee mai de Doamne ajută să ne...

Barroso: UE nu ia lecţii de la G20

SUMMIT G20 Barroso: UE nu ia lecţii de la G20

Adelina Dabu Internaţional / 20 iunie 2012

Uniunea Europeană nu vrea să primească lecţii despre democraţie sau despre ce măsuri să ia în zona euro, de la partenerii din G20, a declarat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene (CE), în prima zi a summitului G20, din Mexic.

The press is not the fourth estate

The press is not the fourth estate

MAKE (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 20 iunie 2012

Calling the media "the fourth estate" is insulting, because it works to keep the citizens informed, and to crystallize the public opinion based on which the population makes decisions, as an expression of its power; the power of the...

REVISTA PRESEI 20.06.2012

Willy HomnerRevista Presei / 20 iunie 2012

ADEVARUL 

Victor Ponta, copleşit de plagiat

Acuzaţia de plagiat adusă premierului Victor Ponta capătă o serioasă consistenţă odată ce membri ai comunităţii academice încep să afle detalii concrete privind modul în care primul ministru şi-a...

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 20.06.2012

V.R.Revista Presei / 20 iunie 2012

FINANCIAL TIMES

G20 promite să acţioneze pentru reducerea costurilor împrumuturilor în zona euro

Statele membre ale zonei euro şi G20 s-au angajat să acţioneze în vederea diminuării costurilor împrumuturilor în uniunea monetară, potrivit...

Incoherent babbling in the Hidroelectrica case

Incoherent babbling in the Hidroelectrica case

EMILIA OLESCU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 20 iunie 2012

Over the last two days, the filing for insolvency of the biggest Romanian electricity producer, which was going to be the first company with private management and also to sell some of its stock on the BSE, has lit up the media, as it gets...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo