ÎN CONEXIUNE CU INSOLVENŢA "HIDROELECTRICA" Avocatul Duţescu cere investigarea unui posibil abuz de piaţă legat de FP

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iunie 2012

Cristian Duţescu

Cristian Duţescu

SCA Duţescu şi Asociaţii a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să iniţieze, în regim de urgenţă, o investigaţie referitoare la posibila săvârşire a unor fapte din sfera abuzului de piaţă, cu privire la acţiunile emise de Fondul Proprietatea S.A., de către persoane care au cunoscut informaţia introducerii de către Hidroelectrica S.A. în data de 15.06.2012 a cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, orice emitent admis la tranzacţionare pe o piaţă reglementată este obligat să comunice de îndată orice informaţie care poate avea un impact semnificativ asupra preţului instrumentelor financiare pe care le-a emis, se arată în comunicat.

"După cum a recunos-cut însuşi emitentul prin raportul curent difuzat în seara zilei de 18.06.2012, intrarea în insolvenţă a SC HIDROELECTRICA S.A. va determina reevaluarea pachetului de 20% din capitalul social deţinut la Hidroelectrica S.A., prin «înregis-trarea la valoarea zero a acţiunilor», determinând o scădere a valorii activului net al Fondului Proprietatea cu 3.288.710.000 lei".

"În consecinţă, aproximativ 21% din actualul activ net al Fondului Proprietatea va avea valoarea zero în cazul admiterii cererii de insolvenţă depusă de SC HIDROELECTRICA S.A.", mai arată reprezentanţii casei de avocatură.

Potrivit acestora, este indubitabil că investitorii care au cumpărat în şedinţa de tranzacţionare din data de 18.06.2012 acţiuni FP ar putea să se considere prejudiciaţi de absenţa informaţiei privind cererea de insolvenţă a Hidroelectrica SA".

În aceste condiţii, avocaţii apreciază că este necesară iniţierea cu celeritate de către CNVM a unei anchete care să stabilească momentul în care reprezentantul Fondului Proprietatea în consiliul de administraţie al Hidroelectrica S.A. a cunoscut decizia de a introduce cererea de insolvenţă, precum şi motivele pentru care emitentul Fondul Proprietatea nu a transmis imediat, în cursul zilei de 15.06.2012 sau, cel mai târziu înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare din data de 18.06.2012, pieţei reglementate pentru informarea investitorilor informaţia privind depunerea de către Hidroelectrica S.A. a cererii de intrare în procedura insolvenţei (informaţie care oricum era teoretic publică din moment ce respectiva cerere fusese înregistrată la Tribunalul Bucureşti în data de 15.06.2012) .

De asemenea, C.N.V.M. trebuie să stabilească în cel mai scurt timp dacă informaţia privilegiată privind introducerea cererii de insolvenţă de către Hidrolectrica S.A. a fost utilizată ori transmisă, ori a stat la baza unei recomandări de investiţie, înainte ca ea să devină publică în cursul zilei de 18.06.2012, şi să sancţioneze, dacă este cazul, persoanele vinovate, potrivit avocaţilor.

Acţiunile Fondului Proprietatea au scăzut cu 5,12%, ieri. Franklin Templeton a precizat, luni seară, că, în cazul în care cererea de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica este admisă de către Tribunal, aceasta va determina înregistrarea acţiunilor companiei la valoarea zero în activul net ("VAN") al Fondului (valoarea participaţiei Fondului în Hidroelectrica la 31 mai 2012, reflectată în VAN, a fost de 3.288,71 milioane lei, adică 20,98% din total VAN), până la finalizarea procedurii mai-sus menţionate, în conformitate cu Regulamentul CNVM nr.4/2010. (Citiţi mai multe detalii în pagina 6)

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cred ca a gresit casa de avocatura Dutescu&assoc. sau s-a asociat si cu Sfiraiala pentru a denigra administratorul FP? Am o singura intrebare la care TREBUIE sa raspunda casa Dutescu cum poate crede ca Franklin Templeton ar manipula bursa pentru a scade cu peste 5% pretul intr-o bsingura zi? Dece sa nu acuzam Hidroelectrica de manipulare sau mai exact de furt. Sa nu banuim ca la vloarea zero a ctiunilor ei pot foarte bine sa-si insuseasca Hidroelectrica cu toata infrastructura la 1 - 2 lei? Dece nu? Lasati FP in pace ca noi stim ce intentii aveti alaturi de casa Sfiraiala alti instigatori si hoti.

    1. Nu cred ca dl avocat nu a remarcat ca nu FP este in CA (era posibil, caz in care dl avocat avea dreptate) ci o persoana fizica, care reprezinta toti actionarii si care nici nu avea voie sa transmita vreo informatie cuiva. (A nu se intelege ca nu consider cererea de insolventa o aberatie)

      La art 224, alin 5, se mentioneaza:

      SOCIETATEA TREBUIE SA INFORMEZE FARA INTARZIERE, IN MAXIM 48 DE ORE, PUBLICUL, CU PRIVIRE LA ORICE NOI EVENIMENTE APARUTE IN ACTIVITATEA ACESTEIA, CARE NU AU FOST ADUSE LA CUNOSTINTA ACESTUIA SI CARE POT CONDUCE LA MODIFICARI ALE PRETULUI ACTIUNILOR, DATORITA EFECTULUI ACESTOR EVENIMENTE ASUPRA SITUATIEI PATRIMONIALE SI FINANCIARE SAU ASUPRA ACTIVITATII EMITENTULUI IN ANSAMBLU

      este destul de clar care era obligatie FP??? 

      CNVM sa acheteze care tabara a vandut : tabara lui Videanu, tabara lui Ponta, tabara lui Crin.?

      Subminarea economiei nationale !

      Cine se autosesizeaza din institutiile abilitate ? 

    Dar despre şortanele marca Andrei Sfiraiala, pe cand o ancheta?

    Vad ca Franklin Templeton si copilul de aur cu chelie al Wall Streeeeeet-ului si-au angajat pe toti securistii idioti concediati sa-si faca la/belle/epoq/ue.

    Felicitari Dlui avocat. Cineva trebuie sa faca ceva si pentru piata de capital. Nu cred ca cei de la FP nu stiau cum a votat reprezentantul lor (care este si angajat al FP-ului si care banuiesc ca a mers cu un mandat in sedinta)

    1. Lasa bagatorii de seama in pace si stai aproape de oamenii de bine

      Domnule avocat Cristian -Mircea Dutescu, sunteti un nimeni si veti ramane un nimeni pt ca mintiti, inselati si furati increderea clientilor dvs.

    Nea avocat Duţescu Cristian Mircea, idolul tau Basescu alaturi de ceilalti FSN-ISTI au distrus posibilitatea existentei piatei de capital in Ro. Abnegarea ta fata de statutul actual al pietei contrazice visul tau de a deveni Basescu. Vei muri inainte sa se dezvolte piata dar dupa va pieri categoria sociala din care faci parte. Amin!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb