Amenda aplicată magazinelor Profi pentru încălcarea legii concurenţei a fost redusă la jumătate

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 20 iunie 2012

Curtea de Apel Bucureşti a redus la jumătate amenda de 3 milioane de euro aplicată magazinelor Profi pentru o presupusă încălcare a legii concurenţei, a anunţat marţi într-un comunicat retailerul Profi.

Profi consideră că nu a încălcat nicio lege anticoncurenţială şi va face recurs pentru a-şi dovedi integral nevinovăţia. "Cu siguranţă, Profi va formula recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât suntem ferm convinşi că nu ne facem vinovaţi de nicio încălcare a legii concurenţei", a declarat într-un comunicat Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.

Pentru a elimina orice suspiciune de încălcare a legii concurenţei, Profi şi Albinuţa au încetatat contractele cu Interfruct încă din 2009.

Profi a contestat în instanţă, în primăvara anului trecut, amenda primită de la Consiliul Concurenţei pentru fixarea preţurilor împreună cu Interfruct, retailerul susţinând că nu a fost încălcată nicio prevedere din legislaţia privind concurenţa, iar autoritatea a ignorat probele aduse de companii în cadrul investigaţiei.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu o amendă totală de 16,7 milioane lei (aproximativ 4 milioane euro) companiile Interfruct, Albinuţa Shops şi Profi Rom Food pentru fixarea preţurilor de vânzare cu amănuntul la legume şi fructe.

Firma Interfruct a fost amendată cu 1,8 milioane lei (aproximativ 400.000 euro), Albinuţa Shops cu 2,6 milioane lei (600.000 euro) şi Profi Rom Food cu 12,3 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro).

Atât Profi Rom Food, cât şi Albinuţa Shops desfăşurau activităţi pe piaţa de vânzare cu amănuntul pentru bunuri de consum zilnic. În anul 2007, Albinuţa Shops a fost achiziţionată de Profi Rom Food. În 2010, compania Profi Rom Food a fost, la rândul ei, achiziţionată de Polish Gamma Group din Luxemburg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb