Super Luna a trecut, dar prevestirile au rămas

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 septembrie 2015

Super Luna a trecut, dar prevestirile au rămas

Omenirea a mai trecut peste o apocalipsă. Amatorii de astfel de fenomene şi-au mai rafinat însă discursul şi mai nou niciun astfel de fenomen nu mai are manifestări imediate, ci sunt nişte apocalipse care doar debutează la o anumită dată şi se desfăşoară treptat, fără a fi percepute de simţurile umane în prima fază. Tocmai de aceea, aşa cum am anunţat la sfârşitul acestei veri, Super Luna şi eclipsa, care s-au manifestat pe 28 septembrie 2015, au fost încadrate la categoria "semne ale apocalipsei".

Cum cerul ţării noastre a fost luat cu asalt de nori groşi, Super Luna nu a fost vizibilă pentru amatorii de astronomie, care doreau să urmărească cum astrul ceresc urma să capete o intensă culoare roşie, dar să observe şi eclipsă . Super Luna - sau Luna la perigeu - este un fenomen care se produce atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi. În general, se produc între trei şi şase Super Luni pe an. În timpul acestei apropieri, diametrul Super Lunii pare cu 14% mai mare decât cel al Lunii pline obişnuite. În martie 2011, când a avut loc un fenomen similar, s-a vorbit despre o "dereglare" totală a Lunii, care în final urma să se prăbuşească peste Pământ. Conform oamenilor de ştiinţă un lucru este cert, în timpul perigeelor lunare, mareele sunt mult mai înalte, pentru că mările şi oceanele sunt atrase de gravitaţia Lunii. Acest lucru s-a întâmplat şi la ultimele perigee lunare din 1955, 1974, 1992. Trebuie spus că apariţia simultană a Super Lunii şi a unei eclipse de Lună s-a produs cel mai recent în 1982. Următorul eveniment astronomic similar va avea loc în anul 2033.

Au apărut diverşi "specialişti", care susţin că începând cu 28 septembrie ADN-ul uman va suferi modificări fără precedent, iar alţi oameni susţin că Super Luna prevesteşte venirea Mântuitorului pe pământ. Site-ul efemeride.ro, citează un doctor în bioelectromagnetică, Simon Atkins, care susţine că pe 28 septembrie va avea loc o accelerare şi o creştere a energiei electromagnetice de la soare, dar şi a altor energii cosmice, care vor provoca o "schimbare de frecvenţă" în conştiinţă. Energia cosmică aşteptată este denumită "Valul X".

În 2012, când conform calendarulului Maya urma să aibă loc "sfârşitul timpului", se susţinea că timpul va ajunge la zero, clima se va schimba definitiv, iar ADN-ul uman va fi complet reprogramat. Este evident că temele nu sunt noi, avem parte doar de variaţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb