SUPLIMENT ECO-ECONOMIE Electromagnetica - Orientarea către sustenabilitate

Ziarul BURSA #Companii / 6 aprilie 2023

Electromagnetica - Orientarea către sustenabilitate

Societatea bucureşteană Electromagnetica S.A. este binecunoscută în piaţă în special pentru telefoanele fabricate până în anii 1990, fiind prezentă pe piaţa din România încă din anul 1930, când a fost înfiinţată sub denumirea de "Standard Electrica Română".

Perenitatea societăţii de peste 90 ani s-a datorat dezvoltării continue de proiecte şi linii de bussines în raport cu evoluţia, cerinţele de piaţă şi noile tehnologii.

VALORILE care definesc şi modelează permanent identitatea companiei şi cultura organizaţională sunt: Creativitatea, Etica în afaceri care constituie fundamentul relaţiilor noastre comerciale, Colaborarea prin atitudinea proactivă faţă de nevoile clientului, Grija faţă de mediu, Dezvoltarea personală a salariaţilor într-un ambient protector şi sănătos, Responsabilitatea socială, Satisfacţia părţilor interesate, Încrederea în noi înşine, Adaptabilitatea permanentă la cerinţele pieţei.

În ultimii zece ani, fidelă viziunii proprii de a valorifica potenţialul creativ din cercetarea proprie, în direcţii complementare, cu potenţial înalt de creştere, ce asigură valorificarea superioară a resurselor de cercetare-dezvoltare şi a bazei sale tehnologice, întreprinderea a dezvoltat producţia de corpuri de iluminat cu led şi staţii de încărcare maşini electrice de concepţie proprie. La baza proiectării acestora au stat principiile ECODESIGN.

Aceste direcţii de dezvoltare, alături de producţia de energie verde în microhidrocentralele proprii din bazinul râului Suceava, începută în 2007, constituie dovada cea mai grăitoare a crezului propriu cu privire la necesitatea trecerii rapide la o economie sustenabilă.

În viziunea Electromagneticii, ce corespunde cu cea europeană şi mondială, sustenabilitatea se poate obţine doar prin intermediul unui mix optim între cele trei elemente - economic, social, mediu -, strategia adoptată fiind de a menţine echilibrul între acestea, în sensul că, pe termen lung, toţi cei trei piloni (economicul, socialul şi mediul înconjurător) trebuie să cunoască în aceeaşi măsură dezvoltări durabile.

Ca rezultat al preocupărilor timpurii, astăzi Electromagnetica S.A. se poate lăuda că peste 85% din cifra de afaceri provine din activităţi sustenabile conform taxonomiei stabilite prin REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2021/2139 AL COMISIEI din 4 iunie 2021 de completare a Regulamentului (UE) 2020/852 al Parlamentului European.

Electromagnetica S.A. se declară pe deplin adepta unei informări cât mai complete şi transparente a tuturor părţilor interesate cu privire la impactul activităţii proprii asupra mediilor ecologic, social şi economic. În acest sens, s-au demarat şi s-au realizat calculul amprentelor de carbon pentru principalele corpuri de iluminat stradal cu led. Electromagnetica S.A. doreşte informarea potenţialilor clienţi cu privire la amprentele de carbon lăsate de diferitele produse, pe întregul lor ciclu de viaţă să devină o practică generală şi obligatorie şi un potenţial criteriu de selecţie pe o piaţă concurenţială care trebuie să devină din ce în ce mai responsabilă faţă de mediul ecologic.

Pe lângă monitorizarea consumurilor şi colectarea şi reciclarea deşeurilor, planul pe termen mediu pentru întărirea sustenabilităţii proprii şi trecerea la 100% activităţi economice sustenabile din punct de vedere al taxonomiei, aşa cum este ea definită la ora actuală prin Regulamentul (UE) 2020/852, include investiţii în vederea trecerii treptate a parcului auto al societăţii pe autovehicule electrice, precum şi pentru montarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea unei ponderi cât mai mari de energie regenerabilă din consumul propriu de energie electrică.

Electromagnetica S.A. este foarte atentă la impactul societăţii asupra părţilor interesate, în acest sens şi-a creat şi îşi perfecţionează continuu indicatori şi instrumente de conştientizare a intereselor şi de evaluare a satisfacţiei acestora.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. companie fake

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb