SUPLIMENT HR Market Research Future: Inteligenţa artificială pe piaţa HR - peste 13 miliarde de dolari, în 2032

Ziarul BURSA #Companii / 25 noiembrie

Market Research Future: Inteligenţa artificială pe piaţa HR - peste 13 miliarde de dolari, în 2032

Dimensiunea pieţei de inteligenţă artificială (AI) în resurse umane (HR) este aşteptată să ajungă la 13,1 miliarde de dolari până în 2032, de la 4,16 miliarde de dolari în 2023, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de aproximativ 13,59% în perioada 2024 - 2032, conform unui studiu realizat de Market Research Future, preluat de openpr.com.

Analiza menţionează că piaţa globală de inteligenţă artificială în HR a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, determinată de cererea tot mai mare de soluţii eficiente, care să optimizeze procesele de angajare, managementul angajaţilor şi luarea deciziilor bazate pe date. Instrumentele de resurse umane bazate pe inteligenţă artificială le permit organizaţiilor să eficientizeze recrutarea, formarea şi implicarea angajaţilor, sporind în cele din urmă productivitatea şi păstrarea lor. Piaţa este condusă de nevoia companiilor de a-şi îmbunătăţi eficienţa operaţională, ceea ce îmbunătăţeşte, în acelaşi timp, experienţa angajaţilor. Pe măsură ce companiile adoptă din ce în ce mai mult soluţii digitale, AI în HR devine indispensabilă, oferind instrumente care ajută la îndeplinirea sarcinilor precum screening-ul CV-urilor, analiza predictivă şi managementul talentelor. Se aşteaptă ca această piaţă în creştere rapidă să continue să se extindă, deoarece organizaţiile din diverse sectoare recunosc potenţialul AI de a remodela practicile de resurse umane.

Jucători cheie

Câţiva jucători cheie conduc piaţa AI pentru HR, aducând soluţii inovatoare care se adresează diferitelor faţete ale resurselor umane. Companii precum IBM Corp., SAP SE, Oracle Corp., Workday Inc. şi Microsoft Corp. sunt unele dintre numele proeminente de pe această piaţă, fiecare oferind platforme bazate pe inteligenţă artificială pentru aplicaţii de resurse umane. Alţi jucători importanţi includ ADP Inc., Ultimate Software Group Inc., Cornerstone OnDemand Inc. şi UKG Inc., care oferă soluţii personalizate de resurse umane ce se concentrează pe îmbunătăţirea implicării salariaţiilor, a recrutării, analizei forţei de muncă şi managementului performanţei. Aceste companii nu doar modelează peisajul pieţei, ci şi îşi actualizează continuu ofertele pentru a încorpora tehnologii avansate precum procesarea limbajului natural (NLP) şi învăţarea automată (ML). În plus, startup-uri precum HireVue, Pymetrics şi Eightfold AI fac progrese semnificative cu produse axate pe nişă, care le permit angajatorilor să adopte practici de angajare mai eficiente şi imparţiale. Concurenţa dintre aceşti jucători este acerbă, deoarece toţi se străduiesc să se diferenţieze prin inovarea de produse, interfeţe uşor de utilizat şi integrarea fără probleme a instrumentelor AI în infrastructurile de resurse umane existente.

Piaţă segmentată

Piaţa AI în HR este segmentată pe baza unor criterii, inclusiv tipul soluţiei, modul de implementare, aplicarea şi industria verticală, potrivit analizei. În ceea ce priveşte tipurile de soluţii, piaţa este împărţită în software şi servicii, software-ul de resurse umane bazat pe inteligenţă artificială acoperind totul, de la sistemele de urmărire a solicitanţilor până la platformele de implicare a angajaţilor. Modurile de implementare includ în primul rând soluţii cloud şi on-premise, soluţiile bazate pe cloud câştigând popularitate datorită scalabilităţii, rentabilităţii şi accesibilităţii uşoare de oriunde. După aplicare, AI în piaţa HR serveşte recrutarea, implicarea angajaţilor, învăţarea şi dezvoltarea, managementul forţei de muncă şi analiza performanţei. Fiecare zonă de aplicare este esenţială pentru îmbunătăţirea practicilor de resurse umane, recrutarea şi managementul forţei de muncă înregistrând cele mai înalte niveluri de adoptare. Industriile care adoptă AI în HR variază de la IT şi telecomunicaţii la asistenţă medicală, BFSI (bancare, servicii financiare şi asigurări), retail, producţie şi sectoare guvernamentale. Cererea din ce în ce mai mare de AI în HR pe diverse verticale se datorează în mare măsură nevoii universale de procese de HR simplificate, analize predictive ale talentelor şi managementul strategic al capitalului uman.

Dinamica pieţei

AI pe piaţa de resurse umane este influenţată de mai multe dinamici cheie, inclusiv factori, provocări, oportunităţi şi tendinţe. Printre principalii factori se numără cererea în creştere pentru procese automate de recrutare, care ajută departamentele de HR să economisească timp şi să reducă părtinirea umană în selecţia candidaţilor. În plus, soluţiile AI sunt din ce în ce mai folosite pentru a îmbunătăţi experienţa angajaţilor şi pentru a îmbunătăţi ratele de retenţie, oferind strategii de implicare personalizate şi analize predictive pentru dezvoltarea angajaţilor. Cu toate acestea, provocări precum preocupările privind confidenţialitatea datelor, potenţialele părtiniri ale algoritmilor AI şi costul iniţial ridicat al soluţiilor AI în HR reprezintă obstacole în calea creşterii pieţei. În ciuda acestor provocări, piaţa oferă oportunităţi semnificative, în special tendinţa de creştere a muncii la distanţă şi a locurilor de muncă hibride, care au accelerat cererea de instrumente de resurse umane bazate pe inteligenţă artificială pentru a gestiona echipele distribuite. Trecerea către o forţă de muncă digitală şi utilizarea tot mai mare a NLP şi ML pentru a dezvolta soluţii avansate de HR sunt tendinţele cheie care conduc piaţa. Aceste progrese sunt aşteptate să ajute organizaţiile să depăşească provocările legate de HR, să îmbunătăţească procesul decizional şi să susţină creşterea afacerii.

Evoluţii recente în AI pentru HR

Evoluţiile recente ale tehnologiei AI au avut un impact semnificativ asupra sectorului HR, companiile inovând în mod constant pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluţie. De exemplu, progresele în învăţarea automată au permis software-ului de resurse umane să prezică cu o mai mare acurateţe schimbarea angajaţilor, permiţând companiilor să abordeze potenţialele probleme de retenţie în mod proactiv. Multe companii au încorporat, de asemenea, NLP în platformele lor de resurse umane, facilitând o comunicare mai eficientă cu candidaţii şi angajaţii prin chatbot-uri bazate pe inteligenţă artificială. În plus, unele platforme de resurse umane folosesc acum analiza datelor pentru a oferi informaţii despre diversitatea forţei de muncă şi măsurătorile de incluziune, ajutând organizaţiile să creeze locuri de muncă mai echitabile şi mai incluzive. O altă dezvoltare semnificativă este integrarea tot mai mare a AI cu platformele de analiză HR, permiţând companiilor să obţină informaţii în timp real asupra performanţei forţei de muncă şi a nivelurilor de implicare. În plus, pe măsură ce cadrele de reglementare privind utilizarea AI la locul de muncă continuă să evolueze, se pune un accent puternic pe inteligenţa artificială etică, care urmăreşte să atenueze părtinirile şi să sporească transparenţa în procesele de luare a deciziilor legate de HR. Este posibil ca acest accent pe dezvoltarea responsabilă a inteligenţei artificiale să modeleze inovaţiile viitoare şi să asigure că soluţiile de resurse umane bazate pe inteligenţă artificială se aliniază cu standardele etice.

America de Nord are cea mai mare cotă de piaţa AI pentru HR

La nivel regional, America de Nord deţine cea mai mare cotă pe piaţa AI pentru resurse umane, în primul rând datorită ratei ridicate de adoptare a tehnologiilor avansate de resurse umane în rândul companiilor din Statele Unite şi Canada. Regiunea găzduieşte multe dintre companiile de top din acest sector şi are o infrastructură tehnologică bine stabilită care sprijină dezvoltarea şi implementarea soluţiilor de resurse umane bazate pe inteligenţă artificială. În plus, concentrarea Americii de Nord pe îmbunătăţirea implicării angajaţilor, combinată cu un accent tot mai mare pe diversitate şi incluziune, a stimulat adoptarea AI în HR. Europa este, de asemenea, un jucător important, cu ţări precum Regatul Unit, Germania şi Franţa, care se confruntă cu o creştere rapidă în adoptarea tehnologiei HR bazată pe inteligenţă artificială.

Companiile europene folosesc din ce în ce mai mult AI pentru a îndeplini standardele de conformitate şi pentru a îmbunătăţi eficienţa managementului forţei de muncă.

În regiunea Asia-Pacific, piaţa se extinde într-un ritm impresionant datorită creşterii gradului de conştientizare a potenţialului AI în HR, în special în economiile emergente precum China, India şi ţările din Asia de Sud-Est. Regiunea Asia-Pacific beneficiază de o cerere din ce în ce mai mare pentru AI în HR, determinată de o combinaţie între creşterea economică rapidă, forţa de muncă în expansiune şi un accent sporit pe transformarea digitală.

În cele din urmă, pieţele din America Latină şi Orientul Mijlociu se află în stadiile incipiente ale adoptării AI în HR, dar se aşteaptă să crească constant pe măsură ce organizaţiile din aceste regiuni încep să recunoască beneficiile soluţiilor de HR bazate pe AI.

Dinamica regională indică faptul că, în timp ce America de Nord şi Europa domină în prezent piaţa, regiunea Asia-Pacific deţine un potenţial extraordinar de creştere viitoare.

În concluzie, piaţa Inteligenţei Artificiale în HR se află pe o cale de creştere remarcabilă, deoarece organizaţiile caută din ce în ce mai mult să valorifice puterea AI pentru a transforma practicile HR. De la recrutare automată şi analiză predictivă până la implicarea îmbunătăţită a angajaţilor, AI în HR oferă o gamă largă de beneficii care modifică modul în care companiile îşi gestionează cel mai valoros activ - personalul. Concurenţa dintre jucătorii cheie, împreună cu progresele tehnologice rapide şi expansiunile regionale, sunt aşteptate să conducă la creşterea în continuare a acestei pieţe. În timp ce provocări precum confidenţialitatea datelor şi considerentele etice se menţin, inovaţia continuă în tehnologia AI promite să abordeze aceste probleme, făcând AI o parte integrantă a managementului resurselor umane la nivel global. AI pe piaţa HR nu transformă doar sectorul HR, ci le şi permite companiilor să construiască locuri de muncă mai eficiente şi mai centrate pe angajaţi, care să răspundă cerinţelor forţei de muncă moderne.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb