SUPLIMENT PIATRAONLINE Mariana Constantinescu Brădescu - femeia care face carieră din piatră

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 9 iulie 2020

Mariana Constantinescu Brădescu - femeia care face carieră din piatră

"Fiecare obstacol este şansa noastră de a progresa"

Mariana Constantinescu Brădescu este femeia care face carieră din piatră. La 34 de ani, domnia sa a demonstrat că poate rezista, de ani buni, într-o lume a bărbaţilor.

Din 2007, când, împreună cu soţul său, a intrat pe piaţa pietrei naturale, proprietarea Piatraonline pune în valoare frumuseţea şi valenţele pietrei.

A lucrat încă de la 18 ani în compania părinţilor, specializată în pavaje. Firma fusese înfiinţată în 2002, de tatăl ei, fost militar de carieră. "Nu aici au visat părinţii mei să ajung. Nici eu nu am dorit asta, dar, cumva, aşa s-au aranjat lucrurile", a declarat Mariana Constantinescu Brădescu, conform surselor de presă, povestind: "Habar n-aveam pe unde se află Facultatea de Arhitectură sau cea de Construcţii, pentru că acestea, pur şi simplu, nu intrau în zona mea de interes. În liceu am fost foarte activă pe zona de administrare şi organizare de evenimente. Aveam convingerea că asta voi face în continuare, pentru că îmi plăcea foarte tare domeniul. Aveam dosare complete, mergeam la toate târgurile de organizare de evenimente speciale, corporate, nunţi, botezuri, de unde adunam toate flyerele posibile. Ştiam toate detaliile necesare pentru organizarea evenimentului perfect. Îmi propusesem să susţin examenul de admitere la o facultate cu profil pe comunicare şi am început să învăţ susţinut la filosofie, însă, la un moment dat, am realizat că nu este de mine. Am intrat într-o zonă foarte sumbră în care nu mă simţeam confortabil. Cu câteva luni înainte de bacalaureat am hotărât să renunţ la comunicare şi m-am îndreptat către management şi marketing. Hotărârea luată nu a fost una întâmplătoare. În acei ani, în vacanţe, am lucrat foarte mult în marketing, exersând, cumva, acest domeniu care mi-a atras atenţia mai mult decât filosofia. În timpul facultăţii am lucrat full time, pentru că am realizat foarte repede că eu ştiam deja, din practică, tot ceea ce mi se preda la cursuri. Mi se părea totul învechit, neproductiv, aşa că am ajuns la concluzia că trebuie schimbată total abordarea. De aici vine interesul accentuat, al meu şi al companiei noas­tre, către creaţie, design şi marketing diferit, atipic. Am încercat să ieşim din acel patern care spune că tot ceea ce ţine de domeniul construcţiilor este tern, întunecat. Auzeam la tot pasul că se lucrează mult la gri şi negru sau că femeile nu au ce căuta în această lume. Eu am venit cu o abordare complet diferită şi cred că aceasta este explicaţia faptului că Piatraonline este o companie atipică, într-un domeniu extrem de clasic".

Domnia sa a deschis, astfel, primul magazin online din România dedicat exclusiv pietrei naturale, în prezent afacerea incluzând şi un showroom.

Mariana Constantinescu Brădescu ne-a povestit: "Eram la început de drum pe segmentul piatră naturală, atât eu cât şi actualul meu soţ; aşa ne-am cunoscut, cu ajutorul pietrei naturale, şi am pornit la drum împreună, punând pe picioare Piatraonline".

Obstacole în viaţa unui antreprenor sunt zilnic, contează mai mult ce înveţi din fiecare obstacol în parte decât să rămâi cu sechele în urmă acestora, este de părere domnia sa, fiind de părere că fiecare obstacol este şansa noastră de a progresa.

Doamna Brădescu iubeşte cel mai mult la piatră faptul că aceasta este atât de versatilă, că fiecare bucată în parte este unică şi că i-a oferit ocazia să des­copere şi latura sa creativă.

Antreprenoarea se bucură de avantajul că este o femeie de afaceri într-o lume a bărbaţilor: "Este o oportunitate pe care o apreciez foarte mult. Totuşi, cred că şi într-o lume a bărbaţilor este la fel ca într-una a femeilor. Atunci când îţi doreşti mai mult de la viaţă, îţi asumi că trebuie să lupţi şi nu faci diferenţe dacă ai de luptat cu femei sau bărbaţi.

Ce îţi trebuie ca să fii mai tare ca piatra, în afaceri? Cred că fiecare business, fiecare antreprenor în parte are o reţetă proprie. Nu există o reţetă ce se potriveşte oricui, oricând. Este despre adaptare, despre performanţă şi despre autodepăşire" . Printre principalele preocupări ale Marianei Brădescu, din afara jobului, se numără gastronomia şi călătoriile.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. si mai e si femeia care face piatra din cariera :) sunteti mai lingaciosi decat revista femeia, mai barba :))

    1. Sau care îți face cariera tare ca piatra :)

    Poate nu ne interesează. Casa de piatra!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb