SUPLIMENT PIATRAONLINE / MARIANA CONSTANTINESCU BRĂDESCU, MANAGING PARTNER PIATRAONLINE: "Piatra este temelia pe care mi-am clădit afacerea"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 9 iulie 2020

"Piatra este temelia pe care mi-am clădit afacerea"

Pandemia va conduce la o stagnare economică la nivel mondial, care, cu siguranţă, se va regăsi şi în piaţa din România, este de părere Mariana Constantinescu Brădescu, Managing Partner Piatraonline.

În opinia domniei sale, criza care urmează nu va fi una imobiliară, ci o stagnare pe toate segmentele, la nivel internaţional. "De această dată, punctul fierbinte în criză nu este piaţa de construcţii şi imobiliare, ci pandemia şi, aşadar, cred că avem şanse să nu resimţim efecte atât de grave precum alte domenii", ne-a spus proprietara Piatraonline.

În segmentul pe care îl reprezintă - cel al pietrei naturale -, rapoartele indică o valoare de piaţă de 80 de milioane de euro, în 2018.

Referitor la evoluţia companiei sale, Mariana Constantinescu Brădescu ne-a declarat, într-un interviu: "Anul 2019 a fost un an plin de activitate, de proiecte nou lansate şi de provocări. Ne-am atins obiectivele setate pentru 2019 şi am pregătit terenul pentru un 2020 cu provocări mai mari, însă nu ştiam cât de mari vor fi acele provocări odată cu pandemia de Covid 19. În 2019 am lansat un nou departament, cel de B2B, un departament dedicat profesioniştilor din domeniu, care are ca obiectiv să aducă un plus de valoare în piaţa de construcţii din România.

Exporturile noastre, până în 2020, au făcut, într-un fel, parte din departamentul de B2C, abia în acest an venim pe piaţă cu un departament de export ce se va dedica exclusiv acestui segment de clienţi şi ne aşteptăm ca acest an să fie rampă de lansare oficială pentru acest nou segment de business în cadrul Piatraonline".

Afacerea Piatraonline a fost demarată în urmă cu 13 ani, "în momentul în care oamenii ştiau doar de borduri, deci granit şi lucrări publice", aşa cum povesteşte Mariana Constantinescu-Brădescu, managing partner al companiei. Domnia sa spune că, în condiţiile în care, în acea perioadă, piatra mergea în mare parte către zona de lucrări publice, misiunea pe care o avea era să educe oamenii să apeleze la acest tip de produs şi în cazul investiţiilor private.

Soţii Constantinescu şi-au adaptat afacerea la cerinţele pieţei. Ei spun că nu au intrat pe un teren chiar neatins de nimeni până atunci, întrucât exista un istoric al pieţei, în sensul că erau destule clădiri publice decorate cu marmură de Ruşchiţa sau cu travertin românesc.

Nevoia de a educa publicul a generat o campanie susţinută de marketing, diferenţa făcând-o travertinul, care, anul trecut, reprezenta aproximativ 55-60% din vânzările companiei. Piatraonline s-a orientat, iniţial, în special pe sistemul business to customer (B2C), lucrând direct cu persoane fizice, treptat orientându-se şi către business to business (B2B), livrând astfel produse către proiecte iniţiate de dezvoltatori. În perioada 2012-2013, oamenii au început să simtă valoarea pietrei, iar din 2017 unii dintre clienţi au trecut la un alt nivel şi au apelat la arhitecţi pentru zona de amenajări.

Compania a început din zona de online, dar şi cu un magazin de circa 200 de metri pătraţi. În 2013, suprafaţa a crescut la 1.000 de metri pătraţi, după o investiţie de 300.000 de euro, investiţiile crescând, ulterior, cu încă 700.000 de euro. Piatraonline a început să adauge valoare afacerilor sale după deschiderea unei linii de producţie în 2014, la sediul din Bucureşti.

În ultimii ani, franciza Piatraonline a fost cel mai mare proiect al companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb