Suporterii trebuie să mai aştepte, la stadionul Giuleşti încă se lucrează

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 15 octombrie 2021

Suporterii trebuie să mai aştepte, la stadionul Giuleşti încă se lucrează

Graba strică treaba, aşa gândesc majoritatea constructorilor de stadioane de la noi. La mai bine de un an şi jumătate de când trebuia să fie gata, Stadionul Giuleşti se află încă în faza de mici lucrări şi ajustări. Suporterii echipei Rapid trebuie să mai aştepte până la marea inaugurare. Autorităţile anunţă că

Stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu" va beneficia de un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi de un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Decizia a fost luată în şedinţa Guvernului din 14 octombrie, ca urmare a reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii, lucrările suplimentare, în valoare de 1.720.944,50 lei (inclusiv TVA), fiind solicitate de beneficiarul final (Clubul Sportiv Rapid Bucureşti). Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal vor fi asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori, şi se va amenaja un spaţiu special în interiorul stadionului, cu destinaţia de casierie, care să îndeplinească condiţiile specifice autorizării de către organele de poliţie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Lucrărilor Publice şi Administraţiei: "Alţi factori care au condus la necesitatea actualizării indicatorilor tehnico-economici şi care se reflectă în valoarea obiectivului de investiţii sunt determinaţi de: ajustarea preţului contractului conform Hotărârii Guvernului nr. 1/2018, în funcţie de evoluţia indicelui de cost în construcţii pe timpul derulării contractului şi a celor estimaţi până la finalizarea lucrărilor, rezultând o economie de 1.465.175,62 lei (cu TVA); adaptarea soluţiilor tehnice iniţiale astfel încât, după definitivarea proiectului tehnic şi a detaliilor tehnice de execuţie, a rezultat o valoare suplimentară de 3.517.567,52 lei (cu TVA); depăşirea valorii estimate iniţial pentru realizarea utilităţilor şi urmărirea construcţiei în timp, lucrări care intră în sarcina Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Clubul Sportiv Rapid Bucureşti (în valoare de 4.642.064,62 lei)". Stadionul din Giuleşti are o capacitate de 14.050 de locuri, iar costul lucrării era estimat iniţial la peste 39 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb