SURSE: Cei peste 500 de angajaţi din ASF ar fi început să încaseze prime de mii de euro pe final de an

G.U.
Macroeconomie / 12 decembrie 2020

Cei peste 500 de angajaţi din ASF ar fi început să încaseze prime de mii de euro pe final de an

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să-şi răsplătească pe final de an cei peste 500 de angajaţi cu prime de mii de euro, echivalentul încă unui salariu lunar, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul autorităţii. Salariul mediu net de bază în ASF este de 10.000 de lei (peste 2000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating şi 14.000 de euro, informează HotNews.ro. ASF a mai acordat prime anuale similare în anii 2018 şi 2015. În replică, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, susţine că actuala conducere respectă contractul colectiv de muncă aflat în vigoare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este arbitru pe pieţele de capital, asigurări şi pensii private, în care activele depăşesc 20 miliarde de euro. Autoritatea se finanţează integral din taxele impuse societăţilor din pieţele de capital, asigurări şi pensii private pe care le reglementează şi supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populaţia şi firmele care cumpără produse de asigurări, pensii private şi investeşte pe bursă.

Unii angajaţi din ASF au precizat vineri, 11 decembrie, pentru HotNews.ro, că au încasat deja prima de final de an, echivalentul încă unui salariu, măsură de care ar urma să beneficieze toţi cei peste 500 de angajaţi ai autorităţii până la finalul acestui an, conform prevederilor contractului colectiv de muncă, notează sursa citată.

HotNews.ro a solicitat vineri un punct de vedere oficial cu privire la aceste informaţii de la Nicu Marcu, noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care a precizat că vom primi un răspuns din partea noului purtător de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp.

"Este adevărat că ASF a acordat un voucher în valoare de 150 de lei, drept cadou de Crăciun pentru fiecare copil al fiecărui angajat al Autorităţii. Contractul colectiv de muncă aflat în vigoare este respectat de către actuala conducere şi aplicat conform legislaţiei şi reglementărilor existente.", a declarat vineri pentru HotNews.ro Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Nu ar fi prima dată când angajaţii ASF primesc astfel de prime pe final de an. În 2018, HotNews.ro a scris în exclusivitate cum toţi cei peste 500 de angajaţi au încasat prima anuală, care este la nivelul unui salariu lunar adică aproape 10.000 de lei. Tot în 2018, şi tot potrivit Contractului colectiv de muncă din ASF, de Paşte, fiecare angajat ASF a primit o primă de 5.000 de lei.

Pentru detalii citeşte: UPDATE La ASF, Moş Crăciun a venit deja: Toţi cei peste 500 de angajaţi au încasat prima anuală, care este la nivelul unui salariu / Conducerea ASF spune că negociază reducerea nivelului primelor pentru 2019

Aceleaşi prime anuale şi alte bonusuri le-au încasat angajaţii ASF şi în 2015.

Conducerea ASF este numită politic, iar şefii acestei autorităţi sunt răsplătiţi cu venituri lunare de până la 14.000 de euro. Veniturile membrilor conducerii ASF au crescut semnificativ şi în 2019. Dacă unii membri din conducerea ASF erau bogaţi înainte de a fi numiţi politic la vârful acestei autorităţi, pentru cei nou veniţi saltul este uriaş. Spre exemplu, Gabriel Grădinescu a trecut de la venituri de 150.000 de lei ca director de bancă în Focşani, la venituri de peste 660.000 de lei ca vicepreşedinte în ASF, iar pe lângă Loganul fabricat în 2006, în declaraţia de avere s-a adăugat între timp şi un Hyundai Tucson.

Proiect PNL: Membrii ASF să aibă imunitate civilă sau penală în anumite situaţii şi să li se deconteze cheltuielile cu locuinţa de serviciu, cazare, diurnă şi transport dacă nu stau în Bucureşti

În luna octombrie din acest an, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege iniţiat de deputatul PNL Florin Roman, care prevede, printre altele, că membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară care nu domiciliază în Bucureşti vor beneficia de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazare, diurnă şi transport, conform HotNews.ro.

Mai mult, membrii conducerii ASF ar urma să fie exoneraţi de la răspunderea civilă sau penală, după caz, în situaţia în care instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credintă şi fară neglijentă, a oricărui fapt în legătură cu exercitarea, în conditiile legii, a atribuţiilor de supraveghere şi control, potrivit aceluiaşi proiect de lege iniţiat de liberalul Florin Roman, care a trecut de Camera Deputaţilor şi se dezbate acum la Senat, camera decizională.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Multumim din suflet ASF-ului pt propasirea si volumul de munca depus pt nenorocirea pietei de capital din Romania...cacatilor ce sunteti ,nu meritati nici un leu din ce ati facut din sifuri mai ales la sif 5...si protejati numai jaful...

    Uitati-va unde suntem fata de Polonia porcilor...

    Darar Dumnezeu sa umblati voi si copii vostri ca banii...asa sa va ajute...v-ati batut joc de oameni de investitori. 

    1. fata de Polonia suntem pe ultimul loc. Din cauza mafiei dezvoltata in ultimii 30 de ani. In rest comentariul este just.

      Numai in tara noastra este posibil ca hotii si incompetentii sa fie recompensati cu salarii si prime uriase cand locul lor ar trebui sa fie puscaria sau oficiile de plasare a fortei de munca. Ciuma politica si-a intins cumetriile infecte peste toate locurile de munca exagerat de bine platite.

    Acest cartel se va dizolva!

    Rabdare dragi investitori! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb