Surse: "Dragnea şi-a băgat coada în alegerile pentru ANRE"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 octombrie 2015

Surse: "Dragnea şi-a băgat coada în alegerile pentru ANRE"

Alegerea celor trei membri lipsă din Comitetul de Reglementare al ANRE (reglementatorul pieţei noastre de energie) a ajuns iar în impas, după ce Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, s-a sucit şi nu mai sprijină opţiunea lui Victor Ponta, susţin surse parlamentare. ANRE ia decizii importante pentru piaţa de electricitate şi de gaze, stabileşte tarife reglementate şi controlează venituri de miliarde de euro ale companiilor energetice.

Audierile celor 15 candidaţi pe posturile vacante din instituţie au fost finalizate săptămâna trecută, după ce liberalii şi-au disputat favoriţii.

Sursele citate afirmă: "Deputatul Rodin Traicu a fost susţinut de premierul Victor Ponta pentru ocuparea poziţiei de vicepreşedinte ANRE. PSD îl mai susţine şi pe Mihai Albulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, ca simplu membru în Comitetul de Reglementare, dar acum Liviu Dragnea vrea să-şi impună punctul de vedere şi să îl propună pe Albulescu vicepreşedinte".

În aceste condiţii, raportul final al comisiilor de Industrie şi Economie din Camera Deputaţilor şi, respectiv, din Senat este aşteptat abia săptămâna viitoare, după alegerile din PSD, unde Liviu Dragnea este unicul candidat la şefia partidului.

Liberalii îl susţin în continuare, conform surselor noastre, pe Claudiu Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi un apropiat al lui Teodor Atanasiu, drept candidat pentru postul de membru în Consiliul de Reglementare al ANRE.

Alesul liberalilor, care a stârnit controverse pentru că nu are o carieră îndelungată în energie, a venit la audieri cu un CV refăcut şi completat cu toate funcţiile pe care le-a ocupat în domeniu. Domnia sa a subliniat: "Am lucrat doi ani în ANRGN - instituţia care se ocupa de reglementarea sectorului de gaze, dar am fost şi preşedinte al CA Electrica Serv timp de doi ani şi la E.ON Gaz Distribuţie. Am cinci ani de experienţă ca secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor".

Întrebările foarte tehnice l-au încuiat, dar i s-a dat ocazia să-şi prezinte viziunea. Domnul Roman consideră că trebuie întărită funcţia de control a ANRE, care trebuie să se întoarcă acum cu faţa spre consumatori. Domnia sa cunoştea mai bine situaţia reclamaţiilor şi plângerilor depuse de consumatori la ANRE şi a subliniat că legislaţia trebuie să fie mult mai clară.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. doar niste porci. Ca urmare, "jucaria" asta a numirii diversilor functionari publici si a conducerii agentiilor si societatilor de stat trebuie luata din mina guvernantilor.

    Aceste numiri pot fi date pe mina unei institutii gen Curte Constitutionala, Consiliul de Dezvoltare Economico-sociala, Consiliul Fiscal..., care sa aiba foarte putin de a face cu guvernantii, care au alta treaba! 

    Dragnea vs Ponta, Traicu vs Albulescu, Roman vs Margin. Optini si alegeri ce pot determina un parcurs sau macar o etapa. Totusi, cine a audiat? Lucian Bode? Protectorul lui Margin. Cine e Bode, ce-l recomanda? Cei doar 7 ani de practica ca inginer la Electrica Salaj inainte de a fi 75 de zile Ministru sau poate vasalitatea( de la Vass vine) si pupincurismul fata de duduia autosuficienta Andeea Paul, cea care a consiliat Guvernul Boc pe probleme de descrestere economica?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb