Surse: Japonia vrea să interzică echipamentele Huawei şi ZTE

Ziarul BURSA #Internaţional / 10 decembrie 2018

Surse: Japonia vrea să interzică echipamentele Huawei şi ZTE

Guvernul japonez vrea să interzică achiziţiile de către administraţie a echipamentelor produse de grupurile chineze Huawei Technologies Co. şi ZTE Corp., considerate o ameninţare la adresa securităţii naţionale, conform Reuters.

Decizia în acest sens ar putea fi luată începând de astăzi, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun. Eventuala interdicţie din Japonia va veni după ce produsele Huawei au fost blocate deja pe piaţa SUA, iar apoi Australia şi Noua Zeelandă le-a interzis în reţelele 5G.

Yomiuri precizează, citând surse guvernamentale, că Statele Unite le-au cerut aliaţilor lor să evite produsele fabricate de cele două companii, din cauza temerilor că ar avea legătură cu atacuri cibernetice.

Produsele japoneze ce utilizează componente ale celor două companii chineze vor fi de asemenea interzise în administraţie, adaugă sursa citată.

Cu toate acestea, Japonia nu ar urma să numească în mod explicit companiile pentru a nu stârni furia Beijingului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, a refuzat să comenteze aceste informaţii, dar a subliniat că Japonia "cooperează strâns cu Statele Unite" în probleme de securitate informatică.

Vineri, China s-a declarat "profund îngrijorată" de aceste informaţii, susţinând că Huawei şi ZTE îşi desfăşoară activităţile în deplină legalitate în Japonia de mult timp.

"Sperăm ca Japonia va oferi companiilor chineze prezente în ţară condiţii de concurenţă echitabile şi nu va face nimic ce ar putea submina încrederea reciprocă şi cooperarea bilaterală", a declarat Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China.

Amintim că, luna aceasta, Meng Wanzhou, şefa operaţiunilor financiare de la Huawei, a fost arestată în Canada. Meng Wanzhou a fost restată la Vancouver pe 1 decembrie, iar Ambasada Chinei în Canada a protestat faţă de măsura arestării, cerând eliberarea oficialului companiei.

Huawei a informat că Meng, fiica fondatorului Huawei, Ren Zhengfei, a fost reţinută între două zboruri. Într-un comunicat, a precizat că a respectat "toate legile şi regulile acolo unde operează, inclusiv controlul exporturilor şi legile privind sancţiunile în ONU, SUA sau UE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb