Surse: Jens Weidmann obţine un nou mandat de guvernator al Băncii Germaniei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 februarie 2019

Jens Weidmann a fost confirmat de Guvernul de la Berlin pentru un nou mandat de opt ani în postul de guvernator al Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Numele lui Jens Weidmann este deseori vehiculat ca un posibil succesor al lui Mario Draghi în fruntea Băncii Centrale Europene (BCE). Printre favoriţi se află şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, conform Agerpres.

Italianul Mario Draghi ar urma să plece din fruntea BCE la finele lunii octombrie 2019, după opt ani agitaţi în care a reuşit să salveze de la colaps zona euro.

Jens Weidmann, în vârstă de 50 de ani, este nepopular în mai multe capitale europene, în special la Paris, pentru refuzul său de a susţine o serie de măsuri destinate să evite stagnarea zonei euro. "Din păcate, politicienii nu îl vor pe Weidmann în postul de preşedinte al BCE. Indiferent cine îi va urma lui Draghi va continua, mai mult sau mai puţin, politicile sale", a declarat Joerg Kramer, economist şef la Commerzbank.

Primul său mandat în fruntea Băncii Centrale a Germaniei expiră la sfârşitul lunii aprilie, iar decizia Guvernului de la Berlin îi permite să rămână şi pentru al doilea mandat. Înainte de a prelua în 2011 conducerea Bundesbank, Weidmann a fost consilierul pe probleme economice al cancelarului Angela Merkel.

Poziţia de preşedinte al BCE este una din poziţiile cele mai importante asupra cărora europenii vor trebui să ia o decizie în cursul anului 2019. Atât preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cât şi cancelarul Angela Merkel ar urma să se lupte pentru a-şi numi propriul candidat în postul de preşedinte al Comisiei Europene. Dacă postul va fi ocupat de un german atunci şansele ca un francez să fie numit la conducerea BCE ar creşte. În schimb, dacă Emmanuel Macron va avea câştig de cauză pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, atunci este mai probabil ca rolul de preşedinte al BCE să fie ocupat de un reprezentant al unei ţări din nordul Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb