Surse: Nasdaq şi Bursa din Oslo, în discuţii pentru o eventuală preluare

Alina vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 ianuarie 2019

Surse: Nasdaq şi Bursa din Oslo, în discuţii pentru o eventuală preluare

Operatorul bursier american Nasdaq Inc. a luat în discuţie, săptămâna trecută, cu board-ul Bursei din Norvegia (Oslo Bors), o posibilă tranzacţie de preluare, conform unor surse citate de Financial Times.

Nasdaq, care are în proprietate burse din nordul Europei, în ţări precum Suedia, Danemarca şi Finlanda, a refuzat să facă vreun comentariu privitor la o eventuală întrunire, la fel şi oficialii Oslo Bors.

Totodată, directorul executiv al Oslo Bors, Bente Landsnes, a refuzat să declare, cotactat de Reuters, dacă Nasdaq este interesat de piaţa norvegiană.

Săptămâna trecută, operatorul bursier pan-european Euronext a lansat în mod oficial o ofertă de 625 de milioane de euro în numerar pentru preluarea Bursei din Oslo, propunerea venind la numai câteva ore după ce Consiliul de Administraţie al Oslo Bors anunţase că a găsit oferte alternative. Oferta, anunţată pentru prima oară în luna decembrie a anului trecut, expiră în data de 11 februarie. Anul trecut, Euronext şi-a anunţat planul de a lansa o ofertă de preluare a Oslo Bors şi a precizat că peste 50% dintre acţionarii pieţei norvegiene şi-au dat acordul pentru această tranzacţie. Ca reacţie la oferta iniţială a Euronext, Oslo Bors a anunţat că va căuta alţi potenţiali cumpărători.

Euronext deţine deja o participaţie de 5,1% din Bursa norvegiană.

Cei doi mari acţionari ai pieţei din Oslo, DNB Bank şi Kommunal Landspensjonskasse (KLP), cu o deţinere totală de aproape 30% din bursa norvegiană, au informat că vor aştepta recomandarea boardului.

"Pentru noi este crucial să avem imaginea completă a felului în care un potenţial nou proprietar va contribui la dezvoltarea Bursei din Oslo, ca o piaţă potrivită pentru companiile norvegiene mari, mijlocii şi mici", a precizat KLP, adăugând: "Acest lucru este mai important de luat în considerare decât cel mai bun preţ oferit".

Şi Per Eikrem, purtătorul de cuvânt al Oslo Bors, a spus după primirea ofertei Euronext: "Boardul director vrea să găsească cea mai bună soluţie pentru acţionari şi pentru piaţa de capital din Norvegia. Nu ştim deocamdată care ofertă va fi cea mai bună până la urmă. Încercăm să aflăm".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb