Surse: NYSE negociază preluarea Chicago Stock Exchange pe 70 milioane dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 aprilie 2018

New York Stock Exchange (NYSE) poartă discuţii pentru preluarea Chicago Stock Exchange (CHX), conform unor surse citate de Wall Street Journal, care menţionează că operatorul Bursei de Valori din New York este dispus să plătească circa 70 de milioane de dolari pentru CHX.

Oficialii CHX şi NYSE nu au comentat informaţia din Wall Street Journal, apărută vineri.

Sursele subliniază că discuţiile dintre părţi ar putea eşua.

În luna martie, Bursa de Valori din Chicago (CHX) a anunţat că îşi caută noi potenţiali cumpărători, după ce autorităţile de reglementare din SUA au blocat vânzarea sa către un grup condus de investitori din China, din cauza lipsei informaţiilor referitoare la cei care ar fi devenit proprietarii acesteia.

Comisia americană pentru valori mobiliare (SEC) a blocat tranzacţia de aproximativ 25 de milioane de dolari în februarie, punând punct unui efort de doi ani prin care CHX a încercat să îşi vândă operaţiunile către consorţiul condus de "Chongqing Casin Enterprise Group" din China şi filiala sa "Casin Holdings" din America de Nord.

Drept urmare, consiliul de administraţie al CHX a informat că studiază "alternative strategice", inclusiv o potenţială vânzare.

Bursa din Chicago, subsidiară a "CHX Holdings" Inc., a fost înfiinţată în 1882. Acţionarii minoritari ai Bursei din Chicago sunt "ETrade Financial" Corp., "Bank of America" Corp., "Goldman Sachs Group" Inc. şi "JPMorgan Chase & Co". Aceştia voiau să-şi înstrăineze deţinerile către "Chongqing Casin Enterprise Group".

Când a blocat vânzarea, SEC a declarat că CHX nu a putut furniza informaţiile cheie pe care le-a solicitat, inclusiv accesul la bilanţurile contabile ale potenţialilor proprietari. De asemenea, autoritatea de reglementare a spus că nu a fost convinsă că bursa va fi monitorizată în mod corespunzător după eventuala preluare.

NYSE a decis, în decembrie 2016, să preia National Stock Exchange (NSX), fondată în 1885 ca Cincinnati Stock Exchange, care urma să se închidă. NYSE a redenumit piaţa în NYSE National şi plănuieşte să o relanseze în luna mai.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb