Surse: Oatly ţinteşte o evaluare de 10 miliarde de dolari în listarea la New York

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 februarie 2021

Surse: Oatly ţinteşte o evaluare de 10 miliarde de dolari în listarea la New York

Brandul suedez de lapte vegan Oatly, care planifică lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO) în 2021, pe piaţa americană, ar putea ţinti o evaluare de 10 miliarde de dolari în acest proces, conform unor surse citate de Bloomberg.

Potrivit surselor, societatea cu sediul în Malmo lucrează la listarea sa în SUA, oferta putând fi lansată în luna mai a acestui an. Sursele menţionează că discuţiile sunt încă în curs de desfăşurare, iar detaliile referitoare la dimensiunea şi calendarul IPO-ului s-ar putea schimba în următoarele săptămâni.

Deocamdată, Oatly va continua pregătirea listării sale în SUA, deşi a luat în considerare şi lansarea IPO-ului la Bursa din Hong Kong, spun sursele, fără să precizeze motivele care stau la baza deciziei companiei.

La începutul anului curent, unele surse citate de CNBC declarau că societatea, susţinută de fondul de administrare a investiţiilor Blackstone, de vedeta TV Oprah Winfrey şi actriţa Natalie Portman, a angajat băncile Morgan Stanley, JPMorgan Chase şi Credit Suisse pentru gestionarea ofertei.

Producătorul de lapte de ovăz şi alte alimente vegane a fost evaluat la două miliarde de dolari în iulie anul trecut, când a obţinut o finanţare de 200 de milioane de dolari de la un grup de investitori condus de Blackstone, Oprah Winfrey, Howard Schultz şi Natalie Portman. La acel moment, Oatly s-a confruntat cu proteste ale activiştilor de mediu şi politici care au criticat decizia de a vinde o participaţie din companie unui consorţiu care include Blackstone, firmă de capital privat condusă de miliardarul Stephen Schwartzman, donator pentru Donald Trump.

Fondată în anii 1990 de fraţii Rickard şi Björn Öste, Oatly a intrat pe piaţa SUA în urmă cu patru ani. Vânzările sale din 2019 s-au dublat faţă de 2018, ajungând la aproximativ 200 de milioane de dolari, conform The Guardian. Potrivit aşteptărilor, compania va anunţa o creştere similară pentru 2020 şi intenţionează să utilizeze banii obţinuţi de la investitori pentru extinderea distribuţiei produselor sale pe bază de ovăz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb