Surse: RAG se alătură consorţiului care vrea să preia divizia de lifturi a Thyssenkrupp

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2020

Surse: RAG se alătură consorţiului care vrea să preia divizia de lifturi a Thyssenkrupp

RAG-Stiftung s-a alăturat unui consorţiu condus de firmele de private equity Advent International şi Cinven, în vederea preluării pachetului majoritar de la divizia de producţie a lifturilor din cadrul conglomeratului industrial german Thyssenkrupp AG, evaluată la 15 miliarde de euro (17 miliarde de dolari), conform unor surse citate de Reuters.

Thyssenkrupp Elevator Technology (ET), cea mai profitabilă divizie a grupului, a fost scoasă la vânzare în condiţiile în care conglomeratul are nevoie de bani pentru fondurile de pensii, pentru reducerea datoriilor şi investiţii în alte divizii.

Oficialii Thyssenkrupp, care s-au reunit miercuri în vederea analizei ofertelor primite pentru divizia de lifturi, nu au dorit să facă declaraţii cu privire la informaţia publicată de Reuters. La rândul său, RAG, fundaţie din sectorul public, care este acţionarul majoritar al grupului german de chimicale Evonik, nu a făcut comentarii. Luni, RAG a vândut 5,2% din Evonik, participaţie evaluată la 632,5 milioane de euro (705,9 milioane de dolari).

Amintim că şi Kone Corp. din Finlanda, companie de inginerie interesată de ET de ceva vreme, a lansat oferta în alianţă cu firma de private equity CVC ca să înlăture unele potenţiale temeri antitrust. Şi firmele de investiţii Blackstone, Carlyle şi Canada Pension Plan Investment Board sunt interesate de divizia ET, depunând o ofertă comună.

Conform unor surse, compania niponă Hitachi, care a fost singurul investitor strategic în afară de Kone, a renunţat la cursa pentru ET.

Anul trecut, IG Metall - cel mai mare sindicat din Germania, a anunţat că nu va aproba vânzarea ET dacă potenţialii cumpărători nu vor face concesii în privinţa salariaţilor. Fundaţia Alfried Krupp von Bohlen und Halbach, cel mai mare acţionar la Thyssenkrupp, a confirmat în noiembrie 2019 că susţine managementul grupului, care, potrivit acesteia, trebuie să ia o decizie rapidă şi în mod înţelept, într-un mediu dificil. Ursula Gather, cea care conduce fundaţia, a spus anterior că soluţia cea mai bună ar fi ca Thyssenkrupp să-şi păstreze o deţinere cât mai mare cu putinţă la ET.

În toamna lui 2018, Thyssenkrupp anunţa că vrea să se împartă în două companii, una concentrată pe bunurile de capital, iar cealaltă pe materii prime, cedând astfel presiunilor făcute ani la rând de investitori. Gigantul voia să îşi desprindă operaţiunile cu ascensoare, componente auto şi soluţii de inginerie - Thyssenkrupp Industrials -, de divizia Thyssenkrupp Materials, care ar fi deţinut restul activelor. Atât Thyssenkrupp Materials, cât şi Thyssenkrupp Industrials urmau să fie listate. Însă, gigantul a renunţat la acest plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb