Surse: "Sears" se pregăteşte să-şi declare falimentul

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 octombrie 2018

Surse: "Sears" se pregăteşte să-şi declare falimentul

"Sears Holdings" Corp. se pregăteşte să solicite în instanţă, în următoarele zile, plasarea sub protecţia Legii falimentului, după ani în care s-a confruntat cu scăderea vânzărilor, spun surse citate de Reuters, care menţionează că acum este pusă sub semnul întrebării supravieţuirea companiei americane, care a fost odinioară cel mai mare retailer din lume.

Depunerea documentelor va pune capăt impasului în care a ajuns compania din cauza relaţiei dintre directorul executiv Eddie Lampert, cel mai mare acţionar şi creditor al retailerului, şi o comisie specială pe care compania a creat-o pentru a lua în considerare un plan de salvare propus de Lampert. Planul presupune vânzări de active şi restructurarea datoriilor, însă nu este susţinut de comisie.

Una dintre surse spune că atât Lampert, cât şi comisia specială recunosc acum că numai un proces coordonat de instanţă poate stabili viitorul companiei.

Conform surselor, acest proces este grăbit de faptul că "Sears" va avea luni un termen pentru plata unei datorii de 134 de milioane de dolari, iar Lampert a informat comisia specială că nu va ajuta compania să-şi onoreze obligaţia de plată decât îi dacă va accepta planul.

Reprezentanţii "Sears" şi Eddie Lampert au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea informaţiei publicate de Reuters.

"Consiliul de administraţie al Sears a ajuns la concluzia că «ce e prea mul,t e prea mult»", a declarat Chad Brand, preşedintele Peridot Capital Management, care deţine obligaţiuni "Sears". Brand a adăugat că şi-a redus în mod semnificativ deţinerile de obligaţiuni "Sears" la începutul acestui an, pe fondul temerilor clienţilor săi.

În perioada sa de vârf, în anii 1960, "Sears" comercializa o gamă variată de articole, de la jucării la componente auto, fiind o prezenţă majoră în aproape toate mall-urile mari din Statele Unite. Compania a depus eforturi ca să se reinventeze în contextul competiţiei cu lanţul Walmart Inc., dar şi cu gigantul vânzărilor online, "Amazon.com" Inc..

Lampert a creat "Sears" în forma sa actuală în 2005, după ce a cumpărat magazinul pe 11 miliarde de dolari şi l-a unit cu retailerul cu discount "Kmart".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb