SURSE: Sebastian Ghiţă a fost localizat în Serbia

S.A.
Anticorupţie / 15 martie 2017

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 14:51 Procurorul general despre localizarea lui Ghiţă în Serbia: "Informaţia e falsă!"

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dezminţit informaţiile apărute în presă cu privire la localizarea lui Sebastian Ghiţă în Serbia.

Augustin Lazăr şi şefi ai Poliţiei au infirmat pentru Digi24 informaţiile conform cărora Sebastian Ghiţă se află în ţara vecină.

(S.A.)

------------

Actualizare 13:15

Cel puţin doi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ar fi plecat în Serbia încă de acum două săptămâni cu scopul de a colabora cu autorităţile sârbe pentru ca Sebastian Ghiţă să nu părăsească ţară, au declarat pentru HotNews.ro surse poliţieneşti.

-----------

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat în Serbia, după aproape trei luni de la dispariţia sa, scrie HotNews.ro, care citează surse convergente apropiate anchetei.

Ghiţă a fost vizitat recent de doi colaboratori apropiaţi din România, cu care ar fi discutat despre noi acţiuni de compromitere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Potrivit surselor HotNews.ro, Sebastian Ghiţă contează pe bunele relaţii cu premierul Serbiei, Aleksandr Vucici, cu care Victor Ponta s-a vizitat chiar şi după ce n-a mai fost şeful Guvernului. Fostul premier a declarat însă în mod constant că nu ştie unde se află Sebastian Ghiţă şi că nu a vorbit cu acesta de la dispariţia lui din România.

Pe dată de 10 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, fiind dat în urmărire internaţională din data de 5 ianuarie. Serbia nu se află în UE, iar în acest caz Ghiţă trebuie extrădat, ceea ce constituie o procedură mai complicată, deoarece mandatul european de arestare poate fi pus în executare doar pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

Sebastian Ghiţă a fost inclus la sfârşitul lunii ianuarie pe lista "Most Wanted" a Europol, fiind, aparent, singura persoană căutată pentru corupţie de poliţia europeană.

De la dispariţia sa, România TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghiţă, a difuzat mai multe înregistrări în care fostul deputat face acuzaţii grave la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acuzaţiile l-au vizat şi pe fostul prim-adjunct Florian Coldea, care între timp a cerut să fie trecut în rezervă.

Ghiţă a apărut ultima dată în public pe dată de 19 decembrie, când a intervenit la România TV pe tema procurorului Negulescu. Ghiţă trebuia să se prezintă public în dată de 21 decembrie la DNA Ploieşti, pentru noi audieri în dosarul Ponta - Blair, însă la termenul stabilit s-au prezentat doar avocaţii.

La sfârşitul lunii februarie, procurorii anticorupţie au deschis un nou dosar penal împotriva lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind acuzat că a cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb