Compania farmaceutică israeliană "Teva" analizează vânzarea diviziei sale producătoare de medicamente oncologice, pentru reducerea datoriilor acumulate în urma achiziţiilor, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.
Teva discută cu consilieri financiari despre posibila vânzare a diviziei oncologice, care include tratamente pentru leucemie şi o formă de limfon cu dezvoltare lentă, au spus sursele.
Divizia ar putea atrage interesul unor fonduri private şi alte companii.
Discuţiile sunt preliminare, iar "Teva" ar putea decide împotriva vânzării, potrivit surselor.
Un reprezentant al "Teva" nu a răspuns solicitărilor Bloomberg pentru comentarii, potrivit News.ro.
Veniturile diviziei oncologice au scăzut cu 5% în 2016, la 1,14 miliarde de dolari, în condiţiile în care vânzările medicamentelor Treanda şi Bendek au fost afectate de concurenţa altor produse, potrivit raportului financiar publicat de companie în februarie.
Datoriile "Teva", cel mai mare producător de medicamente generice din lume, au crescut semnificativ după preluarea, de anul trecut, a diviziei de medicamente generice a grupului "Allergan", pentru aproximativ 40 de miliarde de dolari.
Tranzacţia a avut loc într-o perioadă în care preţurile medicamentelor generice au început să scadă, iar riscurile generate de medicamentele care concurează produsele "Teva" au crescut.
"Teva" caută un nou director general şi a anunţat că până la numirea unui nou executiv nu va lua decizii strategice.
Directorul financiar al putea, la rândul său, să plece din companie, potrivit publicaţiei israeliene Calcalist.
Un purtător de cuvânt al "Teva" a refuzat să comenteze despre schimbările de la nivelul conducerii.
"Teva" colaborează cu banca "Morgan Stanley" pentru vânzarea diviziei producătoare de medicamente destinate femeilor, care includ tratamentele pentru fertilitate şi menopauză, precum şi contraceptive, au declarat anterior persoane apropiate situaţiei.
Publicaţia Calclist a relatat în martie că "Teva" intenţionează să desfiinţeze până la 6.000 de locuri de muncă, respectiv aproximativ 11% din numărul total al angajaţilor la nivel mondial, pentru a economisi circa două miliarde de dolari.
La sfârşitul anului trecut, "Teva" avea aproape 57.000 de angajaţi, potrivit raportului anual al companiei.