Surse: UBS, anchetată din nou pentru evaziune fiscală în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2015

Surse: UBS, anchetată din nou pentru evaziune fiscală în SUA

Banca elveţiană "UBS Group" AG este investigată din nou în SUA, fiind suspectată că şi-a ajutat clienţii americani să se sustragă de la plata taxelor, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de presa internaţională.

Eventuala anchetă vine la şase ani după ce UBS a plătit o amendă de 780 milioane dolari, pentru acuzaţii similare.

Conform surselor, UBS le-a furnizat clienţilor, în mod necorespunzător, titluri care le permit deţinătorilor să-şi ascundă identitatea. Noua investigaţie se concentrează pe aceste titluri de valoare la purtător, spune una dintre surse.

Procurorii americani mai investighează dacă UBS a încercat să acopere conduita angajaţilor săi, după ce informaţiile privind aceast comportament au ajuns la cunoştinţa oficialilor băncii, menţionează sursele.

Marsha Askins, purtător de cuvânt al UBS - sediul din New York, Peter Carr, purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie din SUA, şi Chris Sinos, cel al FBI, au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la o eventuală investigaţie ce priveşte bancă elveţiană.

În 2009, UBS a evitat un proces penal în urma încheierii unui acord amiabil cu Justiţia din SUA, în baza căruia a plătit o amendă de 780 de milioane de dolari. UBS a recunoscut, atunci, că a favorizat evaziunea fiscală şi le-a dezvăluit autorităţilor americane numele a 250 de clienţi americani. Ulterior, UBS a mai dezvăluit identitatea a 4.450 dintre clienţii săi.

UBS se numără printre băncile care au plătit amenzi în valoare totală de aproape 65 de miliarde de dolari în 2014, cu 40% mai mult decât în 2013, potrivit unui raport al grupului Boston Consulting. Valoarea totală a amenzilor pe care le-au dispus autorităţile de reglementare din Europa şi SUA în 2014 este cea mai mare din istorie, sancţiunile fiind aplicate pentru o serie de nereguli, precum manipularea pieţei valutare sau a dobânzilor şi efectuarea de tranzacţii cu ţări aflate pe lista sancţiunilor SUA.

În noiembrie anul trecut, şase bănci mari - "Citigroup", "JPMorgan Chase & Co.", "Bank of America", "HSBC Holdings", UBS şi "Royal Bank of Scotland" - au acceptat să plătească amenzi de 4,3 miliarde dolari către autorităţile de reglementare din Elveţia, SUA şi Marea Britanie, pentru acuzaţii privind manipularea pieţei valutare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb