SUSPECTAT DE TERORISM ÎN 2001 Hammoud Mahmoud îşi deschide o firmă pentru servicii petroliere şi gaze naturale

G.F.
Ziarul BURSA #Companii / 24 noiembrie 2005

După un anonimat de cinci ani, cetăţeanul Hammoud Mahmoud îşi deschide în ţara noastră firma "Amroil International Petroleum" SRL, care are ca obiect de activitate serviciile anexe extracţiei petrolului şi gazelor naturale (exclusiv prospecţiuni). Hammoud Mahmoud a fost consulul onorific al Libanului în Republica Moldova. În octombrie 2001, preşedintele Vladimir Voronin i-a retras cetăţenia Republicii Moldova, în urma unui raport al Ministerului de Interne şi al Serviciului de Securitate. Însă tot în octombrie 2001, Hammoud Mahmoud s-a căsătorit cu Olesea Diakov, fiica fostului preşedinte al parlamentului Dumitru Diakov şi preşedinte al Partidului Democrat. Potrivit presei din 2001, Hammoud Mahmoud, care deţinea în ţara noastră firma de cosmetice "Niran", a fost suspectat că ar avea relaţii cu "Hezbollah" şi că ar fi primit bani de la liderii terorişti pentru a-şi consolida poziţiile în România.

Într-un comunicat oficial, SRI afirma că "Mahmoud Hammoud s-a aflat în atenţia serviciului pe toată perioada şederii sale în România, în principal ca urmare a informaţiilor referitoare la legăturile financiare dintre firma sa şi organizaţia teroristă Hezbollah, precum şi a suspiciunilor referitoare la implicarea sa în traficul de droguri".

În 2002, Olesea Diakov a fost numită şefă a Cancelariei ambasadei Moldovei din Germania. Nicolae Dudău, ministrul de externe moldovean de la acea vreme, a declarat că Olesea Diakov a fost angajată în urma demersurilor ambasadorului moldovean în Germania, Nicolae Tăbăcaru, care, surpriză!, este unul dintre asociaţii cetăţeanului arab în firma "Amroil". Capitalul social total subscris al firmei "Amonil" este de 400 RON, numărul total de părţi sociale fiind 40, iar valoarea unei părţi sociale - 10 RON. Alături de cetăţeanul libian, la această societate mai participă Nicolae Grecu (15%), Nicolae Tăbăcaru (15%), ambii cetăţeni din Republica Moldova, şi Maria Nică (5%).

În România, Hammoud Mahmoud a fost acuzat că ar avea conexiuni, printre alţii, cu Varujan Vosganian, Teodor Meleşcanu, Dan Voiculescu. Contactat telefonic, Varujan Vosganian ne-a declarat că nu cunoaşte un cetăţean arab cu acest nume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb