Sute de mineri protestează în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara

A.P.
Miscellanea / 22 februarie 2021

Sute de mineri protestează în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii, potrivit News.

Protestele continuă în Valea Jiului, luni dimineaţă. Sute de mineri s-au adunat în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara pentru a-şi cere drepturile restante. Este vorba despre salarii, tichetele de masă - restante de 10 luni, decontarea transportului - restant de 11 luni şi decontarea încălzirii.

Oamenii strigă "Demisia", "Hoţii", "Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea", "Nu cedăm", "Azi în Hunedoara, mâine în toată ţara", "Banii mei munciţi cu greu, n-am văzut măcar un leu" şi se întreabă ce se va întâmpla după trei luni, având în vedere că premierul Florin Cîţu le-a transmis că vor putea fi asigurate salariile pentru doar trei luni.

Câteva zeci de energeticieni s-au adunat şi ei în faţa Termocentralei Mintia, care este oprită de vineri, din lipsă de cărbune, scrie News.

Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă că vor intra în greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate de liderii de sindicat aflaţi la Bucureşti.

Reprezentanţii minerilor din Valea Jiului au programate luni întâlniri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că este nevoie de "o soluţie pe termen lung" pentru Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă din anul 2019 şi care are, pe lângă datorii mari către terţi, de returnat şi un ajutor de stat despre care organismele europene au constata că a fost acordat ilegal. Popescu anunţă că minerii - care protestează de şase zile - îşi vor primi salariile restante "mai devreme de 26 februarie".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Guvernul Romaniei e marioneta in mainile celor ce au initiat si doresc o noua economie mondiala cu amprenta scazuta/zero de carbon.

    Planurile Green Deal si The Great Reset vor apasa greu pe economiile lumii si implicit pe economia Romaniei.  

    Eu recomand ca Romania sa NU se grabeasca sa implementeze aberatiile distopice ale unor bosorogi senili (Klaus Schwab-WEF World Economic Forum, Bill Gates, etc...) . 

    Retineti ce deja am transmic clar din viitor: The Great Reset si The Green Deal vor impinge SUA si UE in pozitie secundara economic (implicit social si militar) fata de China si Rusia care nu vor da 2 bani pe Green Deal-ul si The Great Reset-ul bosorogilor nebuni care distrug lumea libera!  

    Schwab si Gates cu neo-nazismul lor ecologist vor pune Lumea Libera in genunchi in fata Chinei si Rusiei.  

    Guvernul Romaniei inainte de a inchide minele (cum intentioneaza) si inainte de a face economia Romaniei una "verde" (low carbon fingerprint) sa se gandeasca bine de ce parte a baricadei se pun : de partea pierzatorilor (green deal / the great reset) sau de partea castigatorilor (o economie care continua sa fie bazata pe carbon).  

    Nu fiti cretini, urmariti binele tarii!  

    Cum de va permiteti sa tineti locuitorii Devei in frig nebunilor? Cum de va permiteti sa nu tineti active marile termocentrale cretinilor?  

    De ce nu aplicati conceptul de pret unificat (de tip cos) pe Mwh unde sa fie calculat costul comun (termo, hidro, eco (eoliene, geotermale) si nuclear ?  

    Cretinii de la USR care s-au inserat miseleste in Guvern ca sa aplice ordinele distopice ale bosorogilor din afara Romaniei sa plece urechea si sa inteleaga CA NU POTI CONDUCE UN NEAM , UN POPOR DESPRINZANDU-TE DE NEVOILE SALE SI DE VIZIUNEA SA!  

    USR=PCR!  

    1. USR e marioneta celor din afara tarii si actioneaza la ordinele celor de la Bruxelles, Paris si Berlin!

      SA FIE CLAR ASTA!

      Oamenii astia nu sunt pentru Romania!  

      Sa nu ma numesc eu Vali daca nu iese tambalau mare cu aplicarea masurilor anti-Romania de catre USR!

      Jar incins o sa manance nebunii guvernanti care vor sa chinuiasca romani pentru a pune in aplicare planurile bosorogilor ucigasi din afara Romaniei !  

      Romania va continua sa se bazeze pe gaz, carbune si petrol...chiar si dupa ce USR va fi intrat in istorie ! 

    Toata tara ar trebui sa fie soldari cu ei

    1. eu sunt solidar cu minerii pentru ca stiu ce urmeaza , am informatii.

    Din pacate compania nu este viabila, este in primii 10 cei mai mari datornici la stat. Productia realizata cu carbune este mult mai scumpa decat pe gaz (cu 50% mai mare). Primaria nu poate plati mai mult decat subventia la caldura fiindca nu este compania lor, Consiliul Judetean la fel nu poate aloca bani fiindca nu este compania lor, iar guvernul doar daca primeste derogare de la Comisia Europeana fiindca altfel este ajutor de stat ilegal si am fi obligati sa recuperam banii de la companie si sa platim amenda. Singura solutie pentru companie este reorganizarea si productia pe gaz.

    1. Rezultatul lipsei investiilor din ultimii 30 de ani...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb