Synevo România şi Asociaţia Medicover anunţă finalizarea celei de-a doua ediţii a campaniei "Soluţii pentru Comunitate" (ediţia 2023 - 2024)

R.S.
Companii / 25 septembrie

Synevo România şi Asociaţia Medicover anunţă finalizarea celei de-a doua ediţii a campaniei "Soluţii pentru Comunitate" (ediţia 2023 - 2024)

8.500 de beneficiari, multe poveşti emoţionante şi iniţiative care au făcut o diferenţă reală pentru comunitate. Astfel, se încheie cu succes cea de-a doua ediţie a campaniei "Soluţii pentru Comunitate", realizată de Synevo România cu sprijinul Asociaţiei Medicover. Iniţiativă menită să selecteze şi să susţină proiecte remarcabile, campania "Soluţii pentru Comunitate" a fost concepută pentru a crea un impact real în comunitate, în domeniile pe care le adresează, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Sănătatea, mediul şi educaţia sunt vitale, cu impact major asupra vieţii comunităţii. Iar asociaţiile şi organizaţiile care activează în aceste domenii au permanentă nevoie de susţinerea noastră pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunile generoase. Suntem onoraţi şi extrem de recunoscători că în aceste prime două ediţii ale Campaniei au fost înscrise peste 300 de proiecte eligibile din care ne-a fost foarte dificil să le selectăm pe cele 20 care au primit granturi. Aşteptăm cu nerăbdare debutul celei de-a treia ediţii, reiterând faptul că binele pe care-l fac şi-l vor face în continuare organizaţiile non profit este unul dintre pilonii unei societăţi sănătoase" a declarat Laurenţiu Luca, Director General Synevo România, potrivit comunicatului.

Fiecare dintre cele 10 proiecte din domenii pilon pentru Synevo, cum ar fi sănătate, educaţie şi mediu, care au beneficiat de granturi în valoare de câte 15 mii de euro, a fost conceput pentru a aduce transformări în vieţile beneficiarilor lor. Seria iniţiativelor susţinute în cadrul campaniei cuprinde un ghid cu sfaturi pentru părinţii copiilor cu nevoi speciale şi facilitarea accesului la educaţie a unor copiii din medii defavorizate. În plus, proiectele dedicate mediului au asigurat accesul a peste 4.000 de elevi la educaţia privind protecţia mediului. Şi alte proiecte valoroase au fost duse la bun sfârşit în cel de-al doilea an al campaniei.

"Suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit şi extrem de bucuroşi că am reuşit ce ne-am propus. Datorită Campaniei "Soluţii pentru Comunitate" am reuşit să achiziţionăm 23 de echipamente de terapie intensivă pentru acasă pe care le-am oferit unui număr de 16 copii cu afecţiuni grave sau incurabile, aflaţi în proces de recuperare sau de îngrijire paliativă. Aceste echipamente vor fi ulterior oferite altor copii aflaţi în stare gravă." au declarat reprezentanţii Asociaţiei Marinuş Gălbenuş, unul dintre câştigătorii ediţiei a doua.

"Proiectul nostru de suflet, "IncluziONline", a fost finalizat în acest an prin dezvoltarea unei platforme educaţionale dedicate sprijinirii copiilor cu tulburări din spectrul autist şi cu alte tulburări de dezvoltare, precum şi familiilor acestora. Resursele de pe platformă ajută la identificarea timpurie a eventualelor semne de întrebare în dezvoltarea copilului (întârzieri de vorbire, dificultăţi motorii etc.). Până acum, 200 de utilizatori activi ai platformei au beneficiat de sprijin, urmând ca numărul acestora să crească în anii ce vin" au afirmat reprezentanţii Asociaţiei Pentru Intervenţie în Autism Suceava.

O altă reuşită a celei de-a doua ediţii a Campaniei "Soluţii pentru Comunitate" este şi parcurgerea unui curs de prim ajutor de către 700 de elevi, cu ajutorul Asociaţiei Leaders For All - Lideri Pentru Toţi. În plus, cu sprijinul Synevo România şi al Asociaţiei Medicover, o nouă meserie va prinde contur: cea de navigator de pacienţi în domeniul sănătăţii mamei şi copilului, se menţionează în comunicat.

"Am reuşit să creăm o curriculă pentru formarea navigatorilor de pacienţi în domeniul sănătăţii mamei şi copilului, să începem demersurile privind recunoaşterea acestei meserii la nivel naţional şi să demarăm demersurile de formare a navigatorilor (10 persoane vor deveni navigatori de pacienţi în domeniul sănătăţii mamei şi copilului)", au adăugat reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Nou-născuţii Îndelung Spitalizaţi - ARNIS.

Un impact deosebit în comunitate l-a avut şi proiectul celor de la Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj. În cadrul proiectului E.M.B.R.A.C.E. - Education on Matters of Body, Reproduction, and Consent Empowerment, s-au implementat ateliere educaţionale în cinci licee, pentru aproximativ 1350 de elevi, abordând teme precum anatomia şi fiziologia sistemelor reproducătoare, igiena, metodele de contracepţie.

"La fel ca la prima ediţie a Campaniei "Soluţii pentru Comunitate", şi cea de-a doua ediţie a generat idei valoroase al căror impact pentru societate va dura mulţi ani de-acum înainte. După aceşti ani, suntem plini de speranţă şi de încredere în viitor: am cunoscut reprezentanţi valoroşi ai societăţii civile, le-am văzut ideile şi am urmărit pas cu pas cum misiunile lor prind viaţă datorită dedicării şi determinării. Suntem recunoscători că am cunoscut oameni minunaţi care pun binele celor care au nevoie de sprijin mai presus de orice." a spus George Istrate, Director General al Asociaţiei Medicover.

Proiectele desfăşurate în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei "Soluţii pentru Comunitate" au fost următoarele:

Sănătate

⦁Primii paşi: un ghid pentru părinţii copiilor cu surdocecitate şi dizabilităţi senzoriale, proiect înscris de Fundaţia Sense Internaţional România

⦁First Aid" For All: Formarea în domeniul primului ajutor pentru elevii de gimnaziu din Miercurea Ciuc, proiect înscris de Asociaţia Leaders For All - Lideri Pentru Toţi

⦁#BineIntensiv - Unităţi de terapie intensivă pentru acasă, proiect înscris de Asociaţia Marinuş Gălbenuş  

⦁Navigatori de pacienţi - domeniul sănătăţii mamei şi copilului, proiect înscris de Asociaţia Română pentru Nou-născuţii Îndelung Spitalizaţi - ARNIS

Mediu

⦁Şcoala de Mediu ajunge în toată România, proiect înscris de Asociaţia Nature Talks (Natura Vorbeşte)  

⦁Cluburi Durabile - fundaţia educaţiei verzi în şcoală (Implementare la 5 şcoli din Transilvania), proiect înscris de Asociaţia Clujul Sustenabil  

⦁Ecotex Reload, proiect înscris de Asociaţia EuroSpirit  

Educaţie

⦁Drumul către şcoală, proiect înscris de Fundaţia Hope and Homes for Children  

⦁IncluziONline, proiect înscris de Asociaţia Pentru Intervenţie în Autism Suceava  

⦁E.M.B.R.A.C.E. - Education on Matters of Body, Reproduction, and Consent Empowerment, proiect înscris de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb