Tagor Asset Management vine cu soluţii pentru recuperarea creditelor neperformante

E.D.
Comunicate de presă / 6 mai 2014

Tagor, dezvoltatorul imobiliar care colaborează în România cu fondul britanic Patron Capital, a lansat o nouă operaţiune în România, Tagor Asset Management (TAM), care ca obiectiv găsirea de soluţii, împreună cu băncile, la problema portofoliilor de creanţe ce blochează provizioane uriaş, se arată într-un comunicat al societăţii remis redacţiei.

Potrivit acestuia, cu o valoare totală a creditelor neperformante acordate populaţiei şi firmelor estimată la aproximativ 10 miliarde de euro, băncile din România sunt nevoite să găsească soluţii pentru a reduce provizioanele şi a vinde garanţiile preluate în contul creanţelor - o situaţie din care pot ieşi prin vânzarea directă a portofoliului de credite neperformante.

"Cea mai mare problemă a băncilor nu o reprezintă neapărat vânzarea miilor de apartamente depuse garanţie pentru credite ipotecare, ci garanţiile pentru împrumuturile contractate de companii şi mă refer aici la terenuri de dimensiuni mari, proiecte rezidenţiale sau comerciale neterminate, facilităţi de producţie sau logistică cu utilitate unică şi aşa mai departe", a explicat Ofer Lieberson, proprietarul Tagor Asset Management (TAM).

Conform comnicatului companiei, pentru acest gen de active trebuie realizate şi implementate strategii de creştere a valorii activelor - inclusiv prin repoziţionare şi dezvoltare, dacă este nevoie, ceea ce implică servicii de management pentru finalizarea obiectivelor, marketing pentru vânzare, mentenanţă zilnică pentru conservarea patrimoniului, plata taxelor şi pazei, a utilităţilor etc, toate cântărind greu în serviciului unei bănci.

"Băncile au început să intre în posesia a tot mai multe active depuse garanţie pentru neperformante şi acesta nu este, cu siguranţă, obiectul lor de activitate. Tagor Asset Management, în parteneriat cu Patron Capital şi cu alte fonduri, are experienţa şi susţinerea financiară necesare şi suficiente pentru a achiziţiona sau a administra activele imobiliare aflate în proprietatea băncilor astfel încât să-şi cureţe portofoliile şi să recupereze provizioanele. Venim cu o experienţă semnificativă în domeniul imobiliar şi resurse financiare substanţiale", a declarat Ofer Lieberson, proprietarul Tagor Asset Management (TAM).

TAM dispune de experienţă de business şi susţinere financiară de la fonduri internaţionale precum Patron Capital, din Marea Britanie, cu active de peste 2,5 miliarde euro, şi este gata să achiziţioneze activele imobiliare toxice şi creditele neperformante ale băncilor, aducându-le astfel lichiditate imediată şi economii consistente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb