TANCZOS BARNA: "Lucrăm la o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani"

S.B.
Miscellanea / 19 mai 2021

"Lucrăm la o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că Ministerul Transporturilor lucrează la o "propunere de descurajare" a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluante, acesta afirmând că nu va fi vorba despre o taxă şi că ministrul Transporturilor va fi cel care pune la punct acest proiect, informează news.ro.

"În momentul de faţă există această intenţie venită din partea Ministerului Transporturilor în ideea de a transforma circulaţia pe drumurile publice şi pe noile tronsoane de autostrăzi într-un transport mai puţin poluant. Se discută despre maşinile mai vechi de 15 ani, este o primă analiză, o primă discuţie tot la Ministerul Transporturilor, aşteptăm să vină domnul Drulă cu aceste reforme. Este o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, este stadiul la care am văzut eu reforma, nu am mai multe detalii", a afirmat ministrul Mediului, marţi seară, la Digi 24.

El a menţionat că acest lucru se va face "nu prin taxă nouă", în contextul în care Guvernul a anunţa că nu intenţionează introducerea de noi taxe.

"Ştiu că în reforma pe transporturi s-a propus inclusiv acest lucru către Comisie, s-a discutat şi în şedinţele pe care le-au avut cu Comisia (Europeană - n.r.) pe reforma pe transporturi", a afirmat ministrul Mediului.

El a explicat că va exista pentru prima dată în România "o relaţie directă între o taxă plătită şi poluarea cauzată de acel mijloc de transport", subliniind că nu va fi vorba despre taxă de poluare, dar o măsură care va avea "un impact şi asupra reducerii poluării".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Lucrati la o propunere sa ne permitem toti masini noi. Avem putere de cumparare mica fata de cei din vest

    oamenii astia din parlament si guvern traiesc pe alta lume ,parca-s cazuti in cap din copac ! pe de-o parte ne tin in saracie , pe de alta parte , ne forteaza sa cumparam masini noi ! baaaa!!! sinteti nebuni !!?!!

    Acum cativa ani se adunau masini vechi in Germania ca nu le mai cumpara nimeni. Bine ca a venit Tariceanu si a dat liber la importuri ca toate vechiturile de acolo sa fie aruncate in Romania.

    Ce mare branza -- impozitati in draci! Lasi pe oricine sa inmatriculeze ce vrea el dar il impozitezi pana ii iese pe nas. UE nu poate sa vina sa-ti spuna cum sa pui impozite locale. 

    Ce au facut politicienii nostri este sa tina piata auto din Germania in picioare. Daca ei nu permiteau importurile la liber acele preturi ar fi cazut in cap! 

    1. Absolut de acord.Taxe si parataxe.Pana o sa-si dea seama romanul cu ifose ca un Logan nou E6 e masina in comparatie cu un cazan de firma ,fabricat cand era bunica la gradinita.Cat despre puterea de cumparare a aluia de la primul comment,mai lasati.Au romanasii bani.Problema-i ca nu le pasa de plamanii altora.Nici macar de ai lor,atata vreme cat scrie beemveu in fata blocului de garsoniere.Si apoi nu cre'ca scrie in Constitutie ca fiece bizon trebe sa aiba masina.Traim intr-o societate concurentiala.Te califici bune.Nu te califici ia-o ca badea Cartzan.Pe jos sau cu transportul in comun.

    Astia atata stiu, sa puna sau sa mareasca taxe.

    Imbecilitatea asta cu cresterea impozitului e chiar o aberatie, in conditiile in care eu am o masina pe benzina veche de 15 ani care are 15.000 de km la bord, deci cu care merg 1.000 km pe an, si e ca noua, nu scoate gram de fum. 

    Altul care are o masina disesel veche de 4 ani, dar are 200.000 km (50.000 km pe an cu ea) si curge fumul negru dupa el, nu plateste nici o penalizare la impozit, ca are masina relativ noua, desi polueaza de 50 de ori mai mult decat mine.

    Singura taxare corecta a poluarii este cea introdusa in pretul combustibilului, fiindca nu poluezi daca nu arzi combustibil. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb