TANCZOS BARNA: ''România a închis două dintre cele trei centrale de ardere pentru care a fost trimisă în judecată''

G.U.
Miscellanea / 3 decembrie 2021

''România a închis două dintre cele trei centrale de ardere pentru care a fost trimisă în judecată''

România a închis definitiv două dintre cele trei centrale de mare ardere pentru care a fost trimisă în judecată şi, tocmai de aceea, este ciudat modul în care a acţionat Comisia Europeană (CE), a afirmat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, conform Agerpres.

"Este vorba despre o trimitere în judecată pe un caz de infringement pe cele trei instalaţii de mare ardere - Centrala Govora şi cele două centrale de la Deva. Din cele trei instalaţii de ardere două sunt închise definitiv de România. Tocmai de aceea este ciudat modul în care s-a acţionat ieri (joi, 2 decembrie 2021, n.r.), pentru că cele două centrale sunt închise definitiv. Oamenii au fost disponibilizaţi, s-au plătit salarii compensatorii. Într-adevăr, în cazul Govora este o problemă specială, pentru că o mare parte din oraş este în continuare conectată la sistemul de încălzire centralizat. Zeci de mii de familii primesc, iarnă de iarnă, căldură din această centrală. Tocmai de aceea, Consiliul Judeţean în calitate de proprietar al acelei centrale nu a închis, neavând fonduri de modernizare în ultimii ani. Am avut o perioadă de tranziţie până în 2013, ce nu a fost respectată. Nu au fost făcute modernizările care trebuiau să fie puse în practică şi Comisia Europeană a decis trimiterea în judecată a României. În cele două cazuri de centrale închise definitiv nu sunt probleme. În al treilea caz vom încerca să explicăm Comisiei că acolo retehnologizarea trebuie făcute cu condiţia ca acele persoane să nu rămână fără căldură pe timpul iernii", a declarat Tanczos, la Digi24.

Comisia Europeană a decis, ieri, să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din două motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluării industriale şi neîndeplinirea obligaţiei de a adopta un program de control al poluării atmosferice, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Potrivit Executivului comunitar, în primul caz, România nu a asigurat funcţionarea a trei instalaţii industriale cu deţinerea unei autorizaţii valabile în temeiul Directivei privind emisiile industriale (Directiva 2010/75/UE) pentru a preveni sau a reduce poluarea.

Totodată, în al doilea caz, România nu şi-a adoptat primul program naţional de control al poluării atmosferice în temeiul Directivei (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naţionale de anumiţi poluanţi atmosferici ("Directiva PNE").

Înainte de a trimite România în faţa Curţii pentru nerespectarea Directivei privind emisiile industriale, Comisia a adresat ţării noastre o scrisoare de punere în întârziere în iulie 2018, o scrisoare suplimentară de punere în întârziere în iulie 2019 şi un aviz motivat în iulie 2020.

De asemenea, în al doilea caz, forul european a mai transmis României o scrisoare de punere în întârziere în februarie 2020, precum şi un aviz motivat în octombrie 2020.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tiganii ard plastic langa București cum niciunde în lumea asta nu vezi și cotizează la greu...n-o spun eu ci fostul șef al Gărzii de Mediu.

    1. Nu e nevoie sa o spuma nimeni, se vede cu ochiul liber si mai ales se simte noaptea si dimneata in multe zile. De cand a plecat Berceanu, pardon, a fost dat afara, e iar festival de arderi de o iau toti senzorii razna aproape in fiecare noapte. Dar, asa cum spunea Firea, e de la masini...

      bine punctat....putem trage concluzia ca la butoanele poluarii din jurul Bucurestiului sta mafia reciclarilor din PNL-PSD. Stiti cum se aprinde totul rosu pe AIRLY noaptea? ca o CIUMA ROSIE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb